Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος το ζήτημα της επαναδρομολόγησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων για τη φετινή θερινή σεζόν. Προχωρώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον κάλεσε να προχωρήσει άμεσα και σύμφωνα με την αρμοδιότητά του σε έγκριση των αδιάθετων χρημάτων του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση και να εξυπηρετηθεί η τουριστική προσέλευση και τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, «η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο, συνάντησε τεράστια ανταπόκριση εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επισκεπτών και συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης και στην ενίσχυση της οικονομίας των νησιών των Βορείων Σποράδων. Σήμερα, το ζήτημα της επαναδρομολόγησης του ταχύπλοου πλοίου που θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη παραμένει ακόμα «στον αέρα». Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα, κοινό αίτημα των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν η άμεση επαναδρομολογηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τη φετινή σεζόν με σκοπό την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ενδιαφερόμενων πολιτών. Βασική προϋπόθεση για την επιδότηση της γραμμής είναι η κήρυξή της ως άγονη αλλά και η έγκριση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών των αδιάθετων χρημάτων από τις δημοπρασίες για τις γραμμές του Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Σήμερα, που βρισκόμαστε μία «ανάσα» από την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την απαραίτητη πολιτική υπευθυνότητα και να διευκολύνει με κάθε δυνατό τρόπο την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων, προκειμένου να δοθεί η αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση και οικονομική τόνωση στα νησιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοιος ήταν ο Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος που τιμάται σήμερα
Επόμενο άρθροΜετά το τέλος της σεζόν θα παρθεί η απόφαση της Φενέρμπαχτσε