Επαναρχίζουν αύριο, Μ. Παρασκευή, τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου, ύστερα από 8 μήνες που βρίσκεται ακινητοποιημένο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άνω Λεχωνίων, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου σε διάφορα σημεία κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, μέχρι τις Μηλιές.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δρομολόγια θα εκτελεστούν και τις πέντε ημέρες των πασχαλιάτικων αργιών, μέχρι δηλαδή και την Τρίτη μετά το Πάσχα, ημέρα στην οποία έχει μετατεθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα έγινε η τελευταία δοκιμαστική διαδρομή του τρένου και αμέσως μετά άνοιξε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκδοσης των εισιτηρίων.

Ξανασφυρίζει το Τρένο Πηλίου – Δρομολόγια από Μ. Παρασκευή έως και Τρίτη του Πάσχα

Η επανδρομολόγηση του “Μουτζούρη” ενόψει Πάσχα είχε τεθεί ως “στοίχημα” από την δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα που διαθέτει η περιοχή.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ο στόχος επετεύχθη, παρότι – όπως είπε – φάνταζε δύσκολο να γίνει αυτό μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών, από την ημέρα δηλαδή, που ο δήμος διεκδίκησε και πέτυχε να συνεργαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών με τον ΟΣΕ.

Ο κ. Μιτζικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί ακόμη περαιτέρω, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση και εξετάζεται πλέον σοβαρά το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για συνδιαχείριση του τρένου Πηλίου με τον ΟΣΕ στην βάση μιας πρακτικής που αποτελεί κανόνα σε χώρες του εξωτερικού και δη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος – όπως είπε – έχει ήδη κάνει επαφές και συζητήσεις με αρμοδίους, εκτός από τον ΟΣΕ, στα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙμπάνιεθ: «Ρεαλιστής ο Μεντιλίμπαρ, ξέρει πάντα τι θέλει»
Επόμενο άρθροΜε την “camo” εμφάνιση στο πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός (φώτο)