Οι “βιόλα” πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη, που τους βάζει γερά στο κόλπο για την διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς υπέταξαν με 2-1 τους “λατσιάλι” στη Φλωρεντία και πέρασαν από πάνω τους στη βαθμολογία.

Η Φιορεντίνα δεν απογοητεύτηκε όταν είδε τη Λάτσιο να παίρνει κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Λουίς Αλμπέρτο, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου στον μεταξύ τους αγώνα, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Serie A.

Οι «βιόλα» κατάφεραν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο και με κυριαρχική εμφάνιση, έφεραν τα πάνω-κάτω φτάνοντας στην ανατροπή με 2-1 και σε ένα πολύτιμο τρίποντο που τους επαναφέρει κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο Λουίς Αλμπέρτο στο 45′ απ’ την ασίστ του Γκεντουζί έβαλε μπροστά στο σκορ τους «λατσιάλι», που έψαχναν ένα δεύτερο σερί εκτός έδρας τρίποντο, μετά την προ τεσσάρων ημερών νίκη τους στο Τορίνο.

Η ομάδα της Φλωρεντίας, ωστόσο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και γύρισε το παιχνίδι μέσα σε εννέα λεπτά με τα τέρματα των Καγιοντέ (61′) και Μποναβεντούρα (69′).

Ενδιάμεσα, στο 68′ ο Νίκο Γκονζάλες είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε αποκρούστηκε απ’ το δεξί δοκάρι του Προβεντέλ.

Η Φιορεντίνα βρήκε, ωστόσο, ένα λεπτό μετά το γκολ της νίκης, προσπέρασε τη Λάτσιο και μείωσε στους 3 βαθμούς την απόστασή της απ’ την 6η Ρόμα. Στον πάγκο της Λάτσιο έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι ο Χρήστος Μανδάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 

Μπολόνια – Βερόνα 2-0

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 

Σασουόλο – Έμπολι 2-3
Σαλερνιτάνα – Μόντσα 0-2
Τζένοα – Ουντινέζε 2-0

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 

Γιουβέντους – Φροζινόνε 3-2
Κάλιαρι – Νάπολι 1-1
Λέτσε – Ίντερ 0-4
Μίλαν – Αταλάντα 1-1

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 

Ρόμα – Τορίνο 3-2
Φιορεντίνα – Λάτσιο 2-1

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓαλλία: Ο αστεροειδής Δίμορφος μοιάζει με «σωρό από συντρίμμια» προερχόμενα από τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Δίδυμο
Επόμενο άρθροΕπέστρεψε στις νίκες η Χιρόνα