Σύμφωνο με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας – άρα κατάλληλο για κολύμβηση – είναι το θαλάσσιο νερό των ακτών τόσο του Βόλου, όσο και λοιπών περιοχών της Μαγνησίας και του Πηλίου, όπως προέκυψε από τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ολοκληρώθηκαν από το διαπιστευμένο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων θαλάσσιου νερού που λήφθηκαν στις 30-4-2024 στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Βόλου (Ν.Αγχιαλος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιος Γεώργιος, Αμφανές, Αμαρυλλίς, Αλυκές, Πευκάκια, πλαζ Αλυκών, Ξενία, Αναυρος, Πλάκες, Σουτραλί, Κάτω Λεχώνια, Πούντα Κάτω Λεχώνια Χατζηβαγγέλης, Άνω Λεχώνια Πλατανίδια). Οι προαναφερόμενες ακτές κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, διότι το θαλάσσιο νερό είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Μία μέρα νωρίτερα, είχαν εκδοθεί και τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που είχαν ληφθεί στις 29-4-2024 από ακτές του Παγασητικού, τα οποία ήταν επίσης “καθαρά”.

Τα πρώτα αποτελέσματα αφορούν στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στις παραλίες Μαλάκι, Συκιά, Καλά Νερά, Κορώπη – Μπούφα, Καλλιφτέρη, Λεφόκαστρο, καθώς και του Δήμου Αλμυρού και συγκεκριμένα Αλμυρός, Άγιος Ιωάννης Τσιγγελίου, Αμαλιάπολη, Νηές, Αγία Μαρίνα, Πηγάδι Ροδιάς, Λουτρός, Αχίλλειο. «Οι ακτές κολύμβησης είναι κατάλληλες για κολύμβηση, διότι πληρούν τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας περί καταλληλότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης», ανακοινώνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις 08-05-2024, του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 13-05-2024 και 20-05-2024, του Δήμου Σκοπέλου στις 13-05-2024, του Δήμου Αλοννήσου στις 20-05-2024, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στις 21-05-2024 και του Δήμου Σκιάθου στις 21-05-2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς για το Πάσχα – Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια
Επόμενο άρθροΙταλία (35η Αγωνιστική): Ευκαιρία για Λάτσιο και Σασουόλο