Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις συνθήκες διαμονής του εκπαιδευμένου προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που έχει μεταβεί στο νησί της Σκιάθου προκειμένου να ενισχύσει το ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) ως οδηγοί πληρωμάτων.

«Εικόνες ντροπής με το τετραμελές πλήρωμα της 111ΠΜ να κοιμάται σε καναπέδες των γραφείων του ΚΥ εδώ και μέρες ελλείψει εξασφάλισης κατάλληλης διαμονής. Η αρμόδια 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αναλαμβάνει τα έξοδα για την κάλυψη της διαμονής του πληρώματος και εφόσον μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η διαμονή σε κατάλληλο κατάλυμα, η έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν ήρθε να επιτείνει το πρόβλημα με αποτέλεσμα οι επιλογές να είναι πλέον εξαιρετικά μειωμένες», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών επεσήμανε πως “αναπάντητες παραμένουν από την κυβέρνηση οι αιτιάσεις του προσωπικού των δομών υγείας των νησιωτικών και άλλων τουριστικών και απομακρυσμένων περιοχών για την ανάγκη παροχής μισθολογικών κινήτρων και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαμονής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους”. Κάλεσε τους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και κατάλληλη διαμονή του ειδικού προσωπικού της 111ΠΜ που μεταβαίνει στο νησί της Σκιάθου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ του ΚΥ.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το εκπαιδευμένο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων (τέσσερα άτομα πλήρωμα) μεταβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανά μήνα στη Σκιάθο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε οδηγούς ασθενοφόρων που εντοπίζονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού. “Όλους αυτούς τους μήνες, η μετακίνηση του προσωπικού ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Σκιάθου από κατάλυμα σε κατάλυμα αλλά και η πρόχειρη διαμονή του στο ΚΥ Σκιάθου είναι ενδεικτική των εξαιρετικά δυσχερών συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το υπηρετούν προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας των νησιωτικών και άλλων τουριστικών περιοχών. Γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας νησιωτικών και τουριστικών περιοχών είτε δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους, είτε έρχονται αντιμέτωποι με καταλύματα ακατάλληλα και εξαιρετικά ακριβά”, όπως ανέφερε.
«Τα παραπάνω αποτελούν αντικίνητρο για την επαρκή στελέχωση των δημόσιων υγειονομικών δομών νησιωτικών, απομακρυσμένων και τουριστικών περιοχών με την Πολιτεία να παραμένει αδιάφορη μπροστά στο πάγιο αίτημα του προσωπικού για παροχή κινήτρων και εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης»
κατέληξεε ο βουλευτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα – Σλοβενία: Τζάμπολ στις 17:30
Επόμενο άρθροLive streaming: Αγγλία – Ελβετία 0-0