Διαβάστε: Νέες αποκαλύψεις για τη “Βιολάντα”: Υπό ανάκληση και τρίτη μονάδα – Αδήλωτος χώρος 300-400 τ.μ. βάζει φωτιά στις εξελίξεις
“Βιολάντα”: Έγγραφο προστασίας για δείγμα
Σύμφωνα με το Star, από το εργοστάσιο «Vitafree» στους Ταξιάρχες, λοιπόν, έλειπαν τα… πιστοποιητικά, με βάση το ρεπορτάζ. Ούτε εκείνα του ελέγχου δεξαμενών υπήρχαν, τουλάχιστον σε ισχύ, ούτε πυροπροστασίας υπάρχει ούτε μελέτη πυρόσβεσης. Μάλιστα, φαίνεται ότι τις 17 ημέρες που μεσολάβησαν από την τραγωδία στα Τρίκαλα, ουδείς ασχολήθηκε ακόμα και εκ του πονηρού, δηλαδή να βουλώσει τρύπες ώστε να μη βρεθούν τα κενά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρεται να έκανε αυτοψία την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 13 να εισηγήθηκε το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού κλείσιμο του εργοστασίου.
Επιπλέον, στο ρεπορτάζ του Star δημοσιοποιήθηκε ο ισχυρισμός περί δεύτερου υπογείου στα Τρίκαλα, σε μονάδα που δεν υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με την πληροφορία, δεν φαίνεται σε σχέδια και άδειες. Η μονάδα βρίσκεται στο χώρο πώλησης των μπισκότων και των γραφείων της διοίκησης. Με βάση το ρεπορτάζ, το νέο αδήλωτο υπόγειο είναι κοντά στο ένα στρέμμα. Μάλιστα, για να φτάσει κάποιος σε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσει την καταπακτή στο εργοστάσιο και μόνο.



