Η Κηφισιά εξασφάλισε την 5η θέση στην τελική κατάταξη της Volley League 2023-24. Στον τελευταίο της αγώνα για τα πλέι οφ των θέσεων 5-7 κινδύνευσε να χάσει το τεράστιο πλεονέκτημα που είχε για την κατάληψη της 5ης θέσης στην τελική κατάταξη της Volley League και την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης και στο Challenge Cup.

Τελικά κατάφερε να πάρει το πολύτιμο σετ από τον μαχητικό Πήγασο και έτσι πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Από το 2013 η Κηφισιά είναι σταθερά μέσα στην πρώτη 6αδα της Volley League.

Ο Πήγασος Πολίχνης έδωσε μεγάλο αγώνα και έφτασε ένα βήμα από τη μεγάλη ανατροπή που θα του άνοιγε τον δρόμο στην Ευρώπη. Ο Πήγασος έψαχνε νίκη με 3-0 σετ και συνολικούς πόντους +12. Πήρε τα δύο πρώτα σετ 25-21, 25-19, έφτασε στο +10 τη διαφορά των πόντων και αρκούσε νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο 3ο σετ.

Έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων, οι τελευταίοι πόντοι ήταν συγκλονιστικοί και πολλοί κρίθηκαν στο video challenge. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ένα λάθος του Στουντζίνσκι και μία επίθεση του Οκοσάνοβιτς έγινε το 26-24 για την Κηφισιά που της έδωσε το σετ και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία και κατ΄επέκταση την 5η θέση.

Ο Πήγασος παρά την απογοήτευση της απώλειας της 5ης θέσης πήρε τη νίκη με 3-1 (25-21, 25-19, 24-26, 25-18) ανέβηκε στους 19 βαθμούς, έναντι 16 του Άθλου και διεκδικεί την 6η θέση. Την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν στην Ορεστιάδα.

Ο Πήγασος με δύο σετ θα πάρει την 6η θέση από την ομάδα του Έβρου, ενώ εάν ηττηθεί 3-1 σετ θα πρέπει να χάσει με διαφορά πόντων μικρότερη από 9. Αντίθετα ο Άθλος με νίκη 3-0 σετ θα πάρει την 6η θέση, ενώ εάν νικήσει 3-1 σετ χρειάζεται διαφορά πόντων +10.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙσραήλ: Μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από έξι μήνες πολέμου
Επόμενο άρθροΓκέλα για την Παρί κόντρα στην ουραγό