Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας παρέθεσε την δική του άποψη για την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην φετινή Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στο επερχόμενο προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Καντζούρης στο ΕΟΚ WebRadio:

Για τον Ολυμπιακό: «Νομίζω πως σε όλες τις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους είναι πάρα πολύ σημαντικό μια ομάδα να είναι απρόβλεπτη. Υπό αυτήν την έννοια, ο Ολυμπιακός εμφανίζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε βδομάδα και αυτό είναι ένα μεγάλο “συν” της ομάδας».

Για το ότι ο Ολυμπιακός, παρά τις όλες φετινές δυσκολίες, διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας: «Το credit πάει σε όλους στον οργανισμό. Εγώ θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός γενικότερα τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον έχει “χτίσει” μια νοοτροπία η οποία είναι ιδεατή για μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Νομίζω πως είναι πλέον μέσα στο… δέρμα του οργανισμού το DNA της επιβίωσης. Μια μεγάλη ομάδα πάντα αυτό κοιτάζει να κάνει μέσα στις δύσκολες καταστάσεις της χρονιάς. Το σημαντικότερο για μια μεγάλη ομάδα είναι ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζεται τις καλές και κακές στιγμές, καθώς και τις δυσκολίες που προκύπτουν».

Για το αν υπάρχει ομάδα που ταιριάζει στον Ολυμπιακό για τα play-offs: «Είναι σίγουρα μια απ’ τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που σε αυτό το επίπεδο διαλέγει αντιπάλους. Όλες οι ομάδες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα το timing παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει ομάδα που θέλει να επιλέξει αντίπαλο. Τώρα μπαίνουμε στη φάση που οι ομάδες πρέπει να αρχίσουν να προσπαθούν να φτάσουν στο peak της απόδοσής τους και να παρουσιάζουν στο τραπέζι όλα τους τα “όπλα”».

Για την προσθήκη του Μόουζες Ράιτ: «Εγώ προσωπικά δε νομίζω πως είναι θέμα τύχης. Σίγουρα η δεξαμενή των παικτών μεσούσης της περιόδου είναι πολύ διαφορετική από το καλοκαίρι. Όμως ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, βγήκε στην αγορά κι εκεί θεωρώ πως είναι οργανισμός δείχνει τα αντανακλαστικά του και πόσο προετοιμασμένος είναι για παν ενδεχόμενο και ο Ολυμπιακός το έκανε. Το σημαντικότερο απ’ όλα έχει να κάνει με την άμεση ένταξη τού παίκτη στο σύστημα, πράγμα που είναι επιτυχία και του προπονητικού staff, αλλά και του ίδιου του παίκτη».

Για τον Παναθηναϊκό: «Μετά από αρκετά χρόνια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αρκετά κοντά στο να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτόν. Το ΟΑΚΑ φέτος ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι καθόλου εύκολο μια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα και καινούργιο προπονητικό team να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα έτσι όπως το έκανε ο Παναθηναϊκός, άρα και σε αυτούς αξίζει μεγάλο credit. Κάνοντας και την κίνηση του Ναν, που τη θεωρώ turning point μέσα στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό που μένει να δούμε είναι να κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, να πάρει το πλεονέκτημα και να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην… ώρα της αλήθειας, στα play-offs».

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού μέσα στη σεζόν: «Στην αρχή είχε κάποια “ups-and-downs”, αλλά θα ήταν αφύσικο μια ομάδα με τόσα καινούργια πρόσωπα να παίζει σε ένα πραγματικά καλό ρυθμό και σε ένα υψηλό επίπεδο απ’ την αρχή της σεζόν. Βρέθηκε η χημεία της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι προπονητές βρήκαν τον τρόπο για να ταιριάξουν όλα τα καινούργια κομμάτια της ομάδας και αυτό φάνηκε και με τα αποτελέσματα μέσα στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστιες νίκες. Όταν έπρεπε πήρε σχεδόν όλα τα ματς που έπρεπε να πάρει και αυτό δείχνει κάτι για το χαρακτήρα τον οποίον “χτίζει” αυτή η ομάδα εντός, αλλά και εκτός έδρας. Για παράδειγμα, η νίκη επί της Βίρτους ήταν πραγματικά μια νίκη χαρακτήρα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η Ρεάλ θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στη regular season. Κάνει μια “κοιλιά”, αλλά θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη. Το αν θα είναι κάτι παροδικό ή θα εξακολουθήσει να μην έχει τόσο καλή απόδοση θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Αν θα έλεγα ότι περίμενα περισσότερα πράγματα από μια ομάδα, αυτή θα ήταν η Αρμάνι. Το Μιλάνο έκανε πάλι μια τεράστια επένδυση και δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα. Επίσης, περίμενα περισσότερα και απ’ την Παρτίζαν, η οποία μπορεί να μπει μέσα στα play-in. Αν βρεθεί στα play-offs, θα είναι ένας πάρα πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για όποιον τη βρει μπροστά του. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στην Ευρωλίγκα τα οποία είναι λεπτομέρειες και μπορούν να κρίνουν θετικά ή αρνητικά ολόκληρες χρονιές ομάδων. Οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερο βάθος και είναι πραγματικά δυνατές πνευματικά, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν προς τους στόχους τους».

Για την Εθνική Ανδρών: «Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε και να κάνουμε πράγματα, απλά το μόνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή είναι να περιμένουμε να τελειώσει η φετινή σεζόν και να είναι όλοι οι αθλητές υγιείς όταν θα έρθει η ώρα που θα ανακοινώσει ο κόουτς τις κλήσεις. Μόνο αναμονή, προσμονή και ελπίδα ότι θα είμαστε εκεί».

Για την τεράστια ζήτηση των εισιτηρίων για το προ-ολυμπιακό τουρνουά: «Νομίζω ότι κόσμος έχει δείξει την αγάπη του για την εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που μας λείπει είναι να κάνουμε μια επιτυχία η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει πάλι κίνητρο για να ασχοληθεί όλος ο κόσμος και πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά με το άθλημα. Είμαστε χαρούμενοί για τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα εισιτήρια. Η προσμονή είναι πάρα πολύ μεγάλη και η ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε μια μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο».

Για τον Λουκά Ντόντσιτς, πιθανό αντίπαλο της Εθνικής στο προ-ολυμπιακό: «Δε χρειάζεται να πούμε κάτι για την αξία του Ντόντσιτς, είναι γνωστή η ποιότητά του και το τι παίκτης είναι. Έχουμε καιρό, όμως, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε κι εμείς πάρα πολλούς αναγνωρισμένης αξίας παίκτες. Σίγουρα τους υπολογίζουμε όλους. Κάθε πράγμα με τον καιρό του. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι τότε και καλό είναι να τα βλέπουμε όλα βήμα-βήμα. Εμάς μάς ενδιαφέρει το πώς θα προετοιμαστούμε εμείς και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι. Είναι όλοι οι αντίπαλοι υπολογίσιμοι και υπάρχει τεράστιος δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο προ-ολυμπιακό. Ας περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι τα μέχρι τότε δεδομένα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛευτέρης Πανταζής: Επέστρεψε από την Αμερική και διασκέδασε με τον Άγγελο Διονυσίου και τη Χριστίνα Κολέτσα
Επόμενο άρθροΠαράταση για την παράσταση «Amber Alert» του Odise Plaku, με τη Γεωργία Ζώη στο θέατρο Βικτώρια