Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας σχετικά με το αίτημα των αρχών της Αυστραλίας για την έκδοση του Τζέιμς Δαλαμάγκα. Ο 55χρονος είχε συλληφθεί στην Ελλάδα βάσει διεθνούς εντάλματος, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ομογενούς πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Διαβάστε: Αποφυλακίζεται ο Τζέιμς Δαλαμάγκας – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του 1999 στην Αυστραλία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως δεν πληρούνται οι απαραίτητες νομικές προϋποθέσεις για την παράδοσή του στις αυστραλιανές αρχές. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Αιγιάλειας, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στις 8 Ιουλίου, υπό την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δαλαμάγκας παρέμενε ασύλληπτος για 27 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας στόχο διεθνούς αναζήτησης από την Interpol, ενώ οι αρχές της Αυστραλίας είχαν επικηρύξει τη σύλληψή του για το ποσό των 200.000 δολαρίων. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα, κατάφερνε να διαφεύγει τη σύλληψη ζώντας ινκόγκνιτο στο Αίγιο με πλαστή ταυτότητα, μέχρι τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος: «Εμβληματική επένδυση στην ασφάλεια των επιβατών»
Επόμενο άρθρο«Συμμαχία για τον Βόλο»: Ερωτήματα για την ασφάλεια εκφόρτωσης επικίνδυνων φορτίων στην ΑΓΕΤ