Ο Akylas, ο νεαρός καλλιτέχνης που διεκδικεί την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2026, έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με το τραγούδι του «Ferto». Η συμμετοχή του ξεχωρίζει ήδη, καθώς βρίσκεται ψηλά στις προβλέψεις των στοιχημάτων για τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στα μέσα του επόμενου μήνα. Ωστόσο, η φετινή του πορεία απέκτησε μια ακόμα απρόσμενη διάσταση χάρη στη στήριξη που δέχτηκε… από τη Φινλανδία.

Διαβάστε: Ακύλας: Γιατί η ιστορία ζωής του τον εκτόξευσε στην κορυφή του ενδιαφέροντος για τη Eurovision 2026 (Βίντεο)

Akylas & Eurovision 2026: Η απρόσμενη στήριξη από τον Käärijä

Ο λόγος για τον Käärijä, τον Φινλανδό καλλιτέχνη που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Eurovision 2023 με το hit «Cha Cha Cha». Αυτή τη φορά, όμως, ο Käärijä έδειξε έμμεσα τη στήριξή του στον Ακύλα, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του και τη δυναμική του «Ferto». Σε δημόσιο σχόλιο στα social media, έγραψε χαρακτηριστικά: «Εντάξει, αυτό είναι ωραίο», προκαλώντας αίσθηση στους διαδικτυακούς του ακόλουθους και δίνοντας μια διεθνή αναγνώριση στη συμμετοχή του Έλληνα υποψηφίου.

 “Πεθαίνω” έγραψε, με ενθουσιασμό, ο Ακύλας στην αναπαραγωγή του εν λόγω σχολίου στην ιστορία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το απόγευμα της Πέμπτης. Έτσι, λοιπόν, η Φινλανδία “στηρίζει” την προσπάθεια του… Ferto για τον μουσικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό.





Μια σημαντική ώθηση για τον Akyla

Η θετική αυτή αναφορά από έναν καλλιτέχνη που γνωρίζει καλά το διαγωνιστικό περιβάλλον της Eurovision λειτουργεί ως επιπλέον ώθηση για τον Ακύλα, ο οποίος συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τον εθνικό τελικό. Το «Ferto» φαίνεται να έχει κερδίσει ήδη το κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η αναγνώριση από τον Käärijä προσθέτει ένα επιπλέον «καύσιμο» για την πορεία του στο φετινό διαγωνισμό. Η στήριξη αυτή, άλλωστε, δείχνει πόσο σημαντικό είναι πλέον το διεθνές feedback για τους συμμετέχοντες στη Eurovision, ακόμα και πριν από την επίσημη επιλογή του εκπροσώπου.

Περισσότερα στο parapolitika.gr



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Καθάρισε” και τη Μονακό η υπερηχητική Ρεάλ
Επόμενο άρθροΓκουαρδιόλα: «Όλα πηγαίνουν λάθος για εμάς αυτή την περίοδο»