Διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στόχου για έναν καθαρό αθλητισμό, μακριά από απαγορευμένες ουσίες.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με τη συμμετοχή του διοικητή Δρ. Γρηγόρη Λέων, αλλά και στελεχών του Οργανισμού ως εισηγητών, παρακολούθησαν αθλητές, προπονητές και στελέχη από τον ΣΕΓΑΣ, την Άρση Βαρών και το Cheerleading.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εισηγητές του σεμιναρίου για τα εξής θέματα ντόπινγκ και αντιντόπινγκ διαδικασιών:

– Παραβάσεις αντιντόπινγκ/Πειθαρχικές – ποινικές κυρώσεις
– Συνέπειες υγείας, κοινωνικές και ψυχολογικές χρήσης απαγορευμένων ουσιών
– Η σημασία του Γραφείου Έρευνας και Συλλογής Πληροφοριών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ
– Κατάλογος απαγορευμένων και TUE- Ελεγχος θεραπευτικής αγωγής
– KEA & Στοιχεία Εντοπισμού / Διαδικασία δειγματοληψίας – Ερωτηματολόγιο

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, λέγοντας: «Η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και τις Ομοσπονδίες είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε νικητές στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Ο ΕΟΚΑΝ εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα αντί-ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σύμμαχος των αθλητών στην κοινή αποστολή για ένα καθαρό αθλητισμό, γεμάτο αξίες».//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘεσμική και ποινική παρέκκλιση η ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου
Επόμενο άρθροΈπιασε “ταβάνι” η Tesla και αρχίζει να πέφτει από το θρόνο της;