Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ενώ τα σύγχρονα σήματα αυτοκινήτων ενσωματώνουν κάθε είδους ραντάρ και αισθητήρες, αυτό το λογότυπο της Volkswagen είναι διαφορετικό από κάθε άποψη. Διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία που εκπέμπουν μια προσεκτικά επιλεγμένη συχνότητα ήχου για να κρατήσει τα καγκουρό μακριά. Χρησιμεύει ως αποτρεπτικό μέσο με βάση τον ήχο και αναπτύσσεται για όλα τα οχήματα, όχι μόνο για τα VW με στόχο σε περιοχές όπως η Αυστραλία που αντιμετωπίζουν “πρόβλημα” με τα καγκουρό, να μειωθούν τα ατυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, το RooBadge (“Roo” είναι η συντομευμένη μορφή της λέξης “καγκουρό” στα αυστραλιανά αγγλικά) έχει αναπτυχθεί στην Αυστραλία. Η VW ένωσε τις δυνάμεις της με το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης για να μάθουν περισσότερα για το χαριτωμένο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των μαρσιποφόρων.

Εκτός από το ίδιο το σήμα, η VW Australia εργάζεται επίσης σε μια ξεχωριστή βάση πινακίδων κυκλοφορίας που ενσωματώνει το RooBadge. Η νέα τεχνολογία παρουσιάζεται εδώ σε ένα Amarok, αλλά η πινακίδα θα είναι καθολικά συμβατή. Αυτά τα δύο αντικείμενα δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα προς πώληση, επειδή πρέπει να γίνουν ακόμα δοκιμές για να τελειοποιηθεί ο ήχος που βγαίνει από τα μικροσκοπικά ηχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχική φάση, η VW δοκίμασε τους ήχους σε καγκουρό που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ και στη συνέχεια κατέληξε σε ένα μείγμα φυσικών και συνθετικών θορύβων. Στη συνέχεια, Amarok εξοπλισμένα με ηχεία, κάμερες 360 μοιρών και αισθητήρες κίνησης τοποθετήθηκαν στρατηγικά για έξι μήνες σε τοποθεσίες όπου μεταναστεύουν καγκουρό. Η VW παρακολούθησε τις αντιδράσεις τους και επιβεβαίωσε ότι το RooBadge είναι αποτελεσματικό.

 

Το RooBadge θα αναπτυχθεί σε τρία χρόνια και θα λειτουργεί με μια ειδική εφαρμογή στο εσωτερικό του οχήματος που θα χρησιμοποιεί δεδομένα GPS και τηλεμετρίας.  Στο Amarok, πρόκειται να προσφερθεί ως λύση plug & play αντικαθιστώντας το αρχικό σήμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροBCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα
Επόμενο άρθροΤρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησίες της και ναούς φοβάται η Γαλλία