Ισόβια και 19 χρόνια κάθειρξης επέβαλλε χθες (3/4) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον 36χρονο κατηγορούμενο, κρίνοντάς τον ένοχο για την ανθρωποκτονία του 63χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Δημήτρη Κουτρουμάνου στην Κάτω Παναγία Κυλλήνης, στις 31 Μαΐου 2013, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας.
Το Δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως την απόπειρα ληστείας σε βάρος του θύματος, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε τελεστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2013 στη Γαστούνη σε βάρος του 26χρονου τότε υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, όπου οι δράστες είχαν πυροβολήσει δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση, και ένοχος για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις ποινές σε βάρος του 36χρονου, αλβανικής υπηκοότητας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αποφάσισε ισόβια για την ανθρωποκτονία του Δημήτρη Κουτρουμάνου, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων δώδεκα έτη, για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του Δημήτρη Κουτρουμάνου δέκα έτη και πέντε έτη για την οπλοκατοχή. Κατά συγχώνευση το Δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο ισόβια για την ανθρωποκτονία του 63χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, δώδεκα έτη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Γαστούνη το Φεβρουάριο του 2013, πέντε έτη για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του Δημήτρη Κουτρουμάνου και δύο έτη για την οπλοκατοχή. Επίσης, το Δικαστήριο απέρριψε τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, για τον πρότερο έντιμο βίο και τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εν λόγω δίκη ξεκίνησε με μια αμετάκλητη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι, (σ.σ. συνολικά οκτώ άτομα είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά από ληστείες και κλοπές στην Ηλεία το 2013 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, μέλος της οποίας εμφανιζόταν ο 36χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία), δεν είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση. Οπότε ο 36χρονος δεν δικάστηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς οι υπόλοιποι έχουν αθωωθεί ως προς την κατηγορία αυτή, λόγω μετατροπής της κατηγορίας σε σύσταση συμμορίας. Συνεπώς, ειδικά για τον 36χρονο κατηγορούμενο μετατράπηκε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία, πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, όπως επίσης δε δικάστηκε για μια σειρά από άλλες πλημμεληματικές πράξεις, λόγω παραγραφής τους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 36χρονος αρνήθηκε την ανθρωποκτονία σε βάρος του Δημήτρη Κουτρουμάνου, αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως και την οποιαδήποτε ανάμειξή του στα περιστατικά.

Η σύλληψη του 36χρονου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023 στη Σερβία, βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας και έτσι οι σερβικές αρχές αποφάσισαν τον περασμένο Ιανουάριο την έκδοσή του στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 63χρονου. Μάλιστα, μετά τη δολοφονία του Δημήτρη Κουτρουμάνου στην Κάτω Παναγία Κυλλήνης, το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου 2013, ο ένοχος φαίνεται πως είχε διαφύγει στην Αλβανία, χώρα γέννησής του, μέσω της Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την ταυτοποίησή του, όπως κατέθεσε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, οι κινήσεις του 36χρονου είχαν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε το πρατήριο υγρών καυσίμων στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Γαστούνη, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η παρουσία του στην Κυλλήνη το μήνα που σημειώθηκε η δολοφονία του 63χρονου.
Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε και ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, που τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ότι «εκτέλεσε τον Δημήτρη Κουτρουμάνο πριν προλάβει καν να του δώσει τα χρήματα και μετά εξαφανίστηκε από την περιοχή».

Ως συνήγορος προς υποστήριξης της κατηγορίας παραστάθηκε η δικηγόρος Πατρών Αλεξάνδρα Κβάσνιουκ.

Πηγή: patrisnews

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Άρθουρ ο Βασιλιάς»: Μια δραματική περιπέτεια με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Καρέ – Καρέ η αιματηρή συμπλοκή νεαρών