TMZ reporting Lionel Richie in ICU after his performance in St. Louis Saturday night at the Muny. Saying it could be dehydration and hoping to be discharged tomorrow. This is video of Saturday’s show. pic.twitter.com/0PiEUKUObI
— KMOX St. Louis News (@kmoxnews) August 31, 2026
🚨 EXCLUSIVE: Lionel Richie hospitalized after St. Louis concert.
What we know: https://t.co/hjXx34ssfY pic.twitter.com/8l3yE91P5R
— TMZ (@TMZ) August 31, 2026
Ζήτησε καρέκλα για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συναυλία
Θεατές της συναυλίας ανέφεραν ότι ο Ρίτσι φαινόταν να αντιμετωπίζει έντονη δυσκολία όσο πλησίαζε η ολοκλήρωση του προγράμματος και κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για να τελειώσει την εμφάνισή του. Καθώς τραγουδούσε το τελευταίο κομμάτι της βραδιάς, τη μεγάλη επιτυχία «All Night Long», ο καλλιτέχνης ζήτησε να του φέρουν μια καρέκλα, προκειμένου να συνεχίσει την ερμηνεία του καθιστός.
Οι γιατροί εξετάζουν τα αίτια της αδιαθεσίας του, ενώ η πιθανότητα να είχε υποστεί ήπια αφυδάτωση συγκαταλέγεται στα επικρατέστερα ενδεχόμενα. Το νέο πρόβλημα υγείας του τέσσερις φορές βραβευμένου με Grammy τραγουδιστή σημειώνεται περίπου δύο μήνες μετά από ένα ακόμη περιστατικό στη διάρκεια της τρέχουσας περιοδείας του.
Η αδιαθεσία στη σκηνή τον περασμένο Ιούνιο
Τον Ιούνιο, στην πρώτη συναυλία της βορειοαμερικανικής περιοδείας του, η οποία περιλαμβάνει 26 πόλεις, ο Λάιονελ Ρίτσι είχε αισθανθεί και πάλι έντονη αδιαθεσία ενώ εμφανιζόταν στη σκηνή του Grand Casino Arena, στο Σεντ Πολ της Μινεσότα. Ο Ρίτσι, που πραγματοποιεί την περιοδεία μαζί με τους Earth, Wind & Fire, είχε δείξει ότι βρισκόταν σε εμφανή δυσφορία. Βίντεο που είχαν αναρτηθεί τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατέγραφαν να αναγκάζεται να καθίσει αρκετές φορές κατά την ερμηνεία του «Dancing on the Ceiling».«Όταν αισθάνεσαι ζάλη, κάθεσαι κάτω», είχε δηλώσει ο ίδιος προς το κοινό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του.
Ωστόσο, παρά την προσπάθειά του, αναγκάστηκε τελικά να διακόψει για λίγο, ενώ το συγκρότημά του παρέμεινε στη σκηνή και συνέχισε να παίζει για περίπου 15 λεπτά. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, ο σαξοφωνίστας Ντίνο Σόλντο ανακοίνωσε στους θεατές ότι η συναυλία δεν θα συνεχιζόταν, επειδή ο Λάιονελ Ρίτσι «δεν αισθανόταν καλά». Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε τότε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ ακολούθως αναβλήθηκαν δύο ακόμη προγραμματισμένες συναυλίες του, στο Σικάγο και το Κολόμπους του Οχάιο.
Οι γιατροί του είχαν προτείνει να ξεκουραστεί
Η Live Nation είχε αναφέρει μετά το περιστατικό ότι, κατόπιν ιατρικής σύστασης να ξεκουραστεί μέχρι να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του, ο Ρίτσι ανέβαλε τις δύο επόμενες εμφανίσεις της περιοδείας του. Στη συνέχεια, ο ίδιος επέστρεψε στη σκηνή και έσπευσε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του για την κατάσταση της υγείας του. «Σας ευχαριστώ για κάθε μήνυμα, κάθε ευχή και για όλη την αγάπη σας. Είμαι καλά και σας είμαι όλους ευγνώμων», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Instagram τον περασμένο μήνα. Η νέα νοσηλεία του, αυτή τη φορά μετά τη συναυλία στο Σεντ Λούις, αναζωπυρώνει την ανησυχία για την υγεία του 77χρονου καλλιτέχνη, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων και νέα ενημέρωση σχετικά με το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις του.


