Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή κατά την συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Φλωρίδης απάντησε στην αντιπολίτευση αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη, λέγοντας ότι ««για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές για να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε. Και οι άλλοι υποκριτές οι κύριοι και οι κυρίες της Νίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης προχώρησε σε μια άλλη κίνηση για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη». Ειδικότερα, έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου. «Έτσι πλέον κερδίζουμε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη. «Θα είναι έτοιμος στη Λάρισα μέχρι τέλος Μαΐου. Θέσεις 100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη», υπογράμμισε.

Ο κ. Φλώριδης έκανε επίσης λόγο για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών και υποστήριξε ότι στόχος ορισμένων είναι να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στους θεσμούς. «Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό. Όταν επέλθει η αμφισβήτηση των βασικών θεσμών τότε ο φασισμός υπό οποιαδήποτε μορφή έχει πετύχει το σκοπό του».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Για να μιλήσω στη γλώσσα του λαού όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν φύτρωσε μόνος του στο ψηφοδέλτιο των Σερρών. Επιτιθέμενος στον Γ. Φλωρίδη τόνισε ότι «έχει πάψει εδώ και καιρό ο κ. Φλωρίδης να είναι αρμόδιος για το πότε το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πρόταση δυσπιστίας. Κάνουμε για το σύνολο της συγκάλυψης στα Τέμπη, που ξεκινά από το πρώτο 24ώρο και τελειώνει την περασμένη Τετάρτη», είπε και προσέθεσε: «Είπατε σήμερα κάτι συγκλονιστικό: ότι οι ανακριτές, η δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση στο πλήρες ανακριτικό υλικό και χρειάστηκε να προωθήσετε διάταξη. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι είχαν προνομιακή πρόσβαση στο υλικό και χαλκευμένο το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝότιγχαμ Φόρεστ: Πρόστιμο για λόγους κακής συμπεριφοράς
Επόμενο άρθροΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων δεν συστήνει το εμβόλιο της Astra Zeneca σε άτομα με ιστορικό διαφυγής τριχοειδών