Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας του FIRST® LEGO® League Βόλος, με την συμμετοχή πάνω από εκατόν πενήντα παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός αποτελεί μια συνεργασία του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact.

Με τον διαγωνισμό αυτόν συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις του Επετειακού Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024, με τίτλο: «Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», μια σημαντική συμμετοχή που αφορά στην ενασχόληση της «Μαγνήτων Κιβωτού» με ζητήματα που απευθύνονται στη νεολαία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η «Μαγνήτων Κιβωτός» συνεργάζεται για την υλοποίηση μιας δράσης σχετικά με την εκπαίδευση STEAM και αφορά ένα σχετικό διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, από τις 09:30 π.μ. – 17:00 μ.μ., με τη συμμετοχή 13 ομάδων και συνολικά 130 παιδιών από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Βόλος: Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Συνεδριακό Κέντρο

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2), και πραγματοποιείται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά πανελλαδικά εμπλέκοντας στο STEM πάνω από 2.000 παιδιά. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες
αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το ⅓ των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βόλος: Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Συνεδριακό ΚέντροΒόλος: Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Συνεδριακό Κέντρο

Οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Τελικού, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν : 17 – 20 Απριλίου 2024 στο Houston, USA FIRST Championship, 14 -17 Μαΐου 2024 στο Bodø Νορβηγία FLL Open European Championship Bodø και τον Ιούλιο 2024 στο Sydney, Australia FLL Open Championship Sydney.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός: Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary.

Χορηγός σίτισης Dole.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι σέξι εμφανίσεις των celebrities στο after party των BAFTA
Επόμενο άρθρο«Λύγισε» ο Γιώργος Νταλάρας: «Εγώ μια άλλη Ελλάδα ονειρεύτηκα, δεν είναι χώρα αυτή»