Μήνυμα μέσω Instagram λίγες ώρες πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα, έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς» αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος, σε ανάρτησή του στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα.
Η κοινωνία με έφερε εμένα» γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης, δημοσιεύοντας παράλληλα και μια σειρά από φωτογραφίες του.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα.
Η κοινωνία με έφερε εμένα.»

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Γεροβασίλη

Σημειώνεται πως η ανάρτηση Κασσελάκη έρχεται εν αναμονή των ανακοινώσεων από την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία – όπως όλα δείχνουν – θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Γεροβασίλη θα τοποθετηθεί σήμερα, Σάββατο (24/2), στο Συνέδριο του κόμματος και αναμένεται να ανακοινώσει πως κατέρχεται αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως η βουλευτής πήρε την απόφασή της να είναι υποψήφια, θέτοντας ως όρο ότι θα λάβει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.

Το παρασκήνιο πίσω από την επιλογή της Όλγας Γεροβασίλη κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη

Λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ στελέχη της κομματικής ηγεσίας, συναντήθηκαν σε ένα ουδέτερο κομματικά χώρο για να αποφασίσουν για τα επέκεινα.

Ο χώρος στον οποίο συναντήθηκαν ανήκε σε πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος. Η ομάδα των οκτώ, είχε την εξής σύνθεση: Αλέκος Φλαμπουράρης, ο απόλυτα έμπιστος άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα, Χρήστος Σπίρτζης, ο επικεφαλής της ομάδας των πασοκογεννών, Νίκος Παππάς, το στέλεχος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Επιτροπή και σε ένα μεγάλο τμήμα του συνεδρίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ένας πρώτος κοινός παρανομαστής ο οποίος θα χαρακτήριζε και τα οκτώ αυτά ονόματα θα ήταν πως ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο της επιρροής του Αλέξη Τσίπρα. Μετά από μεγάλη κουβέντα, τηλεφώνησαν στην Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να την ενημερώσουν πως κατέληξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια και μοναδική υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Η Όλγα Γεροβασίλη μετέβη αμέσως στον χώρο που συνεδρίαζε η ομάδα των οκτώ.

Η συνάντηση έληξε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Το πρωί της Παρασκευής, μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η Όλγα Γεροβασίλη θα συναντιόταν προσωπικά με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Σωκράτη Φάμελλο, ενδεχομένως και με κάποιους άλλους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν ήδη δεδομένο πως ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα έθετε υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ήταν ζήτημα πια ωρών η ανακοίνωση της  Όλγας Γεροβασίλη πως θα είναι η μοναδική υποψήφια εκπροσωπώντας το παλιό γνωστό μπλοκ των προεδρικών της Κουμουνδούρου.

Η απόφαση αυτή, δηλαδή η en block σύγκρουση των πρώην προεδρικών σε συνεργασία με τους πασοκογεννείς απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, παρέπεμπε αρκετά σε εκείνη την αμαρτωλή σύγκρουση γενεών του Αλέξη Τσίπρα με τον μέντρορά του, τον Αλέκο Αλαβάνο.

Μια σύγκρουση η οποία εξελίχθηκε σε πολιτική εξόντωση του πολιτικού πατέρα από τον υιοθετημένο πολιτικά γιο του.

Αυτό θύμιζε και το σόου του Στέφανου Κασσελάκη στην πρεμιέρα του συνεδρίου. Επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκς αμφισβήτησε τον δικό του μέντορα και δικό του πνευματικό πατέρα που δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που σε αυτή τη σύγκρουση ο ένας πόλος, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κατέβει στην αρένα δια αντιπροσώπου, την Όλγα Γεροβασίλη η οποία εδώ και πολύ καιρό διαθέτει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια πως ανήκει στον απόλυτα κλειστό πυρήνα της επιρροής του Αλέξη Τσίπρα.

//www.instagram.com/embed.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροHyundai: «Κόβονται» από την Ευρώπη τα “N” μοντέλα με κινητήρες βενζίνης
Επόμενο άρθροΒόλος: Ενημερωτική συγκέντρωση για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από την ΠΟΜΙΔΑ