Σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για το πλημμέλημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/3).

Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί μια γυναίκα από τη Σουηδία, ένας άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο, καθώς και ένας Έλληνας. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές, δίχως σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι άγνωστο ακριβώς το πώς βρέθηκαν μέσα στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας επί της Ούλοφ Πάλμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας φυλοξενούσαν»

Μιλώντας στο Star, οι νεαροί υποστήριξαν ότι έμεναν εκεί επειδή δεν είχαν χρήματα για να νοικιάσουν δωμάτια. «Σε μια συγκέντρωση κάποιοι μας πρότειναν να μείνουμε μέσα στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. Κανείς δε μας ρώτησε ποιοι είμαστε, ούτε κάποιος μας σταμάτησε. Στους χώρους αυτούς ήταν και άλλα άτομα, τα οποία δε γνωρίζαμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια. Δεν πετάξαμε ποτέ μολότοφ. Εμείς νομίζαμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι», ισχυρίστηκαν.

«Πολεμοφόδια» βρέθηκαν στα δωμάτια

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι Αρχές εντόπισαν μέσα σε δωμάτια κράνη, κοντάρια, πέτρες, μπουκάλια αλλά και χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες είχαν μετατρέψει τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης σε ορμητήριο και διέμεναν εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Αϊζάια Τόμας επιστρέφει στο NBA
Επόμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα