Έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες του για την περίοδο 2023-24 δίνει το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός (22/2, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD), που αντιμετωπίζει στη Βουδαπέστη τη Φερεντσβάρος στη Groupama Arena, στον δεύτερο αγώνα της σειράς για τα πλέι οφ του Conference League με έπαθλο μια θέση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην ουγγρική πρωτεύουσα έχοντας μικρή αλλά σημαντική παρακαταθήκη τη νίκη με 1-0 απέναντι στους Μαγυάρους την περασμένη Πέμπτη, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μαζί τους κουβάλησαν και την εξαιρετική ψυχολογία τους από τις δύο τελευταίες πολύ σημαντικές επιτυχίες τους, αρχικά επί των Ούγγρων κι εν συνεχεία το θρίαμβο με 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συν τοις άλλοις η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη πόλη για τον τεχνικό της πειραϊκής ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού εκεί κατάκτησε πέρυσι το Europa League ως τεχνικός της Σεβίλλης.

«Δεν θα παίξουμε έναν τελικό, όμως πρόκειται για μία πρόκριση. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε τόσο πιο κοντά είμαστε στην πρόκριση», υπογράμμισε ο Βάσκος προπονητής, προσθέτοντας ότι θα ήθελε από την ομάδα του να μπει καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο απ΄ ότι στο πρώτο παιχνίδι.

«Εάν πιέσουμε πιο ψηλά και τους υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι. Στόχος μας να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την αρχική ενδεκάδα, «πιθανόν να δείτε κάποια αλλαγή. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις». Σε κάθε περίπτωση, ο Ισπανός τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει μεγάλες αλλαγές. Κάτω από την εστία θα είναι ο Πασχαλάκης, με ακραίους στην άμυνα Ροντινέι, Ορτέγκα και στόπερ τον Κάρμο με παρτενέρ έναν από τους Ρέτσο, Ντόη.

Η τριάδα στη μεσαία γραμμή θα παραμείνει όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (Έσε, Τσικίνιο, Όρτα), ενώ τον Ελ Κααμπί θα πλαισιώσουν δύο από τους Μασούρα, Ποντένσε και Φορτούνη, με επικρατέστερους τους Μασούρα και Ποντένσε.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχουν οι: Αλεξανδρόπουλος, Παπαδούδης, Καρβάλιο, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Έσε, Όρτα, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Ρίτσαρντς, Ροντινέι, Τζολάκης, Ντόη, Ρέτσος, Ελ Αραμπί, Κίνι.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο Γάλλος Κλερμέν Τουρπέν, κατηγορίας Elite. Βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Νικολάς Ντανός, Ερβάν Φινζέν, τέυαρτος διαιτητής θα είναι ο Ρούντι Μπουκέ και στο VAR οι Ζερόμ Μπρισάρ, Γουίλι Ντελαζό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧουγκάζ: «Στηρίζει πολλά στο σουτ της η Τσεχία, κομβική η απουσία του Βέσελι»
Επόμενο άρθροΗ θρυλική Πάτι Σμιθ έρχεται στη Στέγη