Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η οικογένεια του σουλτάνου του Μπρουνέι ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στους «κοινούς θνητούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα 7.000 Ι.Χ. υπάρχουν αρκετά μοναδικά και υπέροχα σύνολα όπως αυτή η ξεχωριστή LM002, που μετατράπηκε από Pick-up σε station wagon. Πιστεύεται ότι μόλις τρεις κατασκευάστηκαν ποτέ, αλλά μόνο το συγκεκριμένο σύνολο έλαβε τη σφραγίδα έγκρισης της Lamborghini.

Πιο συγκεκριμένα, ο Salvatore Diomante, διευθυντής του εργοστασίου της Bizzarrini τη δεκαετία του 1960, πραγματοποίησε τη μετατροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κανονική LM002 είναι ήδη σπάνια, αφού μόνο περίπου 300 κατασκευάστηκαν μεταξύ 1986 και 1993. Αυτή η μετατροπή με τη μακριά οροφή αποτελεί μέρος μιας εκλεκτικής συλλογής αυτοκινήτων στη Σουηδία, καθώς η εν λόγω LM002 ανήκει στον έμπορο σπάνιων οχημάτων, Motikon. Η μετατροπή από Pick-up με καρότσα σε wagon, πρόσθεσε περίπου 500 κιλά, με αποτέλεσμα το βάρος του αυτοκινήτου να ξεπερνά τα 3.000 κιλά. Με έναν διψασμένο κινητήρα V12 που προέρχεται από την Countach, η κατανάλωση καυσίμου πρέπει να είναι τρομερή αλλά σίγουρα δεν θα είναι πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη του.

 

Αυτή η LM002 του 1989 είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας διανύσει μόνο 10.000χλμ.

Ο Hassanal Bolkiah, ο σουλτάνος του Μπρουνέι, το οδήγησε μόνο για περίπου 3.000χλμ. πριν το αγοράσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BMW και της Volkswagen Bernd Pischetsrieder. Άλλαξε και πάλι χέρια και μια Σουηδέζα το χρησιμοποίησε για να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο.

Επειδή πρόκειται για ένα όχημα 35 ετών, έχει απόλυτη ανάγκη από καινούργια ελαστικά. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Motikon, Filip Larsson, λέει ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται την αγορά ενός σετ ελαστικών για την LM002, αλλά υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο διαθέσιμο. Τιμή; Περίπου 54.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροChampions League: Κόκκινος συναγερμός σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι
Επόμενο άρθροEuro 2024: Η UEFA συζητά μια μεγάλη αλλαγή