Τα ντέρμπι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Για την 3η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαϊδης» σε ματς… μονόδρομο για τους «πράσινους». Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη ενώ ο ΠΑΟΚ έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο κόντρα στη Λαμία στη Θεσσαλονίκη.

Ό,τι έχτισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του στο Φάληρο, το γκρέμισε με την ήττα του από τον ΠΑΟΚ (2-3) την περασμένη Κυριακή (31/3). Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και μόνο με νίκη θα διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Πρώτο φαβορί για τον οποίο είναι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που επικράτησε του Ολυμπιακού (1-0) στις καθυστερήσεις, συμπληρώνοντας 17 ντέρμπι (δηλαδή με αντιπάλους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη) αήττητη. Σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος» φύγει αλώβητος από τη Λεωφόρο, όπως συνέβη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (1-2), θα έχει κάνει τεράστιο βήμα για το back to back.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κοντά, όμως, συνεχίζει να βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» άφησαν – για τα καλά πια – πίσω τους την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με την ψυχολογία στα ύψη υποδέχονται την Λαμία στην Τούμπα, περιμένοντας κι ένα… δώρο από το «τριφύλλι». Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το απόλυτο φαβορί για το «τρίποντο» ειδικά από τη στιγμή που οι Φθιώτες του Λεωνίδα Βόκολου έχουν ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, έπειτα από την εντυπωσιακή φετινή τους πορεία.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός των δύο ηττών τίθεται αντιμέτωπος με τον Άρη των δύο νικών στο μίνι πρωτάθλημα των Play Off. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν τον τίτλο έπειτα από την ήττα τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, στρέφοντας πια την προσοχή τους αφενός στο να αποφύγουν την τέταρτη θέση αφετέρου στην ευρωπαϊκή πρόκληση που έχουν μπροστά τους (με τη Φενέρμπαχτσέ στους «8» του UEFA Europa Conference League). Οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου μπορεί να έχουν στο μυαλό τους τον τελικό του Κυπέλλου (18/5 κόντρα στον Παναθηναϊκό) ωστόσο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και «χτυπούν» όλα ματς, όπως έδειξαν σε Τούμπα (0-1) και με Λαμία (3-1).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

19:00 «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Άρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

19:30 Τούμπα, ΠΑΟΚ – Λαμία

21:00 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣημαντική νίκη για τους Κινγκς, στα χαμηλά ο Βεζένκοφ
Επόμενο άρθροΠοιος ήταν ο Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος που τιμάται σήμερα