Τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκαλέσει τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 σε όλη την έκταση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, έχει αποτυπώσει το Υπουργείο Υποδομών το οποίο θα προχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο στην κοστολόγηση των έργων για να ακολουθήσουν κλειστοί διαγωνισμοί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο στη Ζαγορά, ανέφερε πως έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες 123 σημεία (εκτός αγροτικής οδοποιίας), στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις από το Υπουργείο ενώ για τα υπόλοιπα 33 θα πρέπει να κινηθούν ανάλογες διαδικασίες αποκατάστασης από άλλα Υπουργεία και την Περιφέρεια.

Μεταξύ των 123 σημείων, διάσπαρτων στην περιφέρεια του Δήμου, ξεχωρίζει η κατασκευή τριών νέων γεφυρών (Καλοκαιρινό, Μαυρούτσα ή Κισσιώτικο και Μακρυρράχη) ενώ υποστηρικτικές εργασίες θα γίνουν στη γέφυρα Γαλανόρεμα, κοντά στην Ζαγορά.

Καθώς οι επιπτώσεις των φαινομένων, εξελίσσονταν και το επόμενο διάστημα από τις καταστροφές, πραγματοποιήθηκαν επικαιροποιήσεις με νέες αυτοψίες και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προκαταρκτική εκτίμηση του φυσικού αντικειμένου για να προσδιοριστούν στη συνέχεια οι προϋπολογισμοί.

Συνολικά 156 σημεία υποδομών για αποκατάσταση μετά τις πλημμύρες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Νικ. Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ζαγοράς Κυρ. Τάσιος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απ. Κατσιφός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικ. Λαμπαδάρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ. Άσπα Τριανταφύλλου, κατέθεσαν στην τεχνική σύσκεψη τις ανησυχίες της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για τα χρονοδιαγράμματα και τόνισαν πως στις εργολαβίες, θα πρέπει να υπάρχουν ευελιξίες σε συνδυασμό με τις διάφορες οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών παρέμβασης όπως στον τουριστικό τομέα, στον αγροτικό κ.α.

«Τα χρονικά περιθώρια για να μεταβούμε από τις προσωρινές αποκαταστάσεις στα νέα ανθεκτικά έργα, γίνονται πιεστικά. Απαιτούνται, επισήμανε ο Δήμαρχος, ταχύτεροι ρυθμοί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ταυτόχρονες εργολαβίες εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου ώστε να επανέλθουν οι οικονομικοί δείκτες και η περιοχή μας να βρεθεί σε νέο κύκλο ανάπτυξης»

Συνολικά 156 σημεία υποδομών για αποκατάσταση μετά τις πλημμύρες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στο Μαξίμου ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες, προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει παρουσίαση και του master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και τα διάφορα σενάρια που προτείνει για την περιφέρεια η ολλανδική εταιρεία HVA Ιnternational.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΌταν ο Γιου Νέσμπο καταπιάνεται με τον τρόμο
Επόμενο άρθροΆνετο πέρασμα από τα Ιλίσια για τον ΠΑΟΚ