O αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του Νόμου 5085/2024 που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στην Βουλή για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, όπου μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό.

«Όλοι μας έχουμε ακούσει έναν φίλο, μία γνωστή μας, που μας έχουν πει ότι θα ήθελαν να πάνε στο γήπεδο με την οικογένειά τους, αλλά φοβούνται! Αυτόν τον φόβο του πολίτη της πλειοψηφίας, θέλουμε να τον σταματήσουμε. Να πηγαίνουν οι οικογένειες στα γήπεδα άφοβα και με ασφάλεια. Η χώρα μας από τις 7 Μαρτίου θα διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ευρώπη με τις πιο σύγχρονες κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ενώ από τις 9 Απριλίου που θα ισχύουν τα μέτρα ταυτοπροσωπίας, θα γνωρίζουμε επακριβώς τα στοιχεία όλων όσων μπαίνουν στα γήπεδά μας. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι μαζί μας. Τα γήπεδα θα πάψουν επιτέλους να είναι ξέφραγο αμπέλι», επεσήμανε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ερώτηση για την φημολογούμενη παρέμβαση της UEFA και της FIFA, στην εφαρμογή του Νόμου για τα διοικητικά μέτρα επί των ΠΑΕ, ο κ. Βρούτσης απάντησε:

«Να ξεκαθαρίσω ότι διαβάζω κι εγώ όσα μου μεταφέρετε, ωστόσο όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα των πληροφοριών. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν θα μείνουμε απαθείς στις δολοφονίες νέων παιδιών και στη βία που εκκολάπτεται και συντηρείται από ισχνές μειοψηφίες εντός γηπέδων. Η Πολιτεία σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν πειράζει τον πυρήνα του, δεν παρεμβαίνει στο πρωτάθλημα, αλλά έρχεται να εφαρμόσει μόνο διοικητικές κυρώσεις με στόχο την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και την τήρηση της ασφάλειας των φιλάθλων.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό, η FIFA και η UEFA το συμμερίζονται και το κατανοούν απόλυτα. Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τη νομιμότητα και να δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για τον πολίτη».

Τέλος, σε ερώτηση για τον ρόλο της αστυνομίας ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων αλλά τόνισε πως: «Πρόκειται για μία νέα εποχή όπου μεσομακροπρόθεσμα τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα δημιουργήσουν ένα τελείως νέο περιβάλλον, όπου και οι ΠΑΕ αντιλαμβανόμενες την αυστηρότητα του Νόμου θα συμβάλλουν στην τήρηση των διατάξεών του, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απεμπλέκεται σταδιακά».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του ΟΑΚΑ από τον ερχόμενο Απρίλιο, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, υπογραμμίζοντας ότι παραδίδεται ξανά σε λειτουργία χάρη στις τάχιστες εργασίες αποκατάστασης και την άριστη συνεργασία της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής του ΤΕΕ και του ΤΑΙΠΕΔ.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧατζίδου – Παύλου: Το βίντεο με την κόρη τους στο σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία