Πάνω από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων απασχόλησαν την Αστυνομία το 2023 και ο αριθμός τους ήδη από τους πρώτους οχτώ μήνες ξεπέρασε αυτά του 2022.

Ακόμη, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τον σχολικό εκφοβισμό, εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες ανηλίκων, που ασκούσαν σκληρή βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια δυσλειτουργική οικογένεια, η έλλειψη επικοινωνίας με τους γονείς ή η απουσία ορίων βρίσκονται πολλές φορές πίσω από τον θύτη σχολικού εκφοβισμού», υπογράμμισε ο Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, του τμήματος αντιμετώπισης παραβατικότητα ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης Λάζαρος Γρηγοριάδης.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου η Αστυνομία υλοποιεί δράσεις σε σχολεία, αλλά και εξορμήσεις σε μέρη όπου συχνάζουν νέοι, με στόχο όχι να προχωρήσει σε συλλήψεις, αλλά να έρθει κοντά τους».

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι (σχολείο, οικογένεια κλπ) θέλουν να κινητοποιηθούν για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών εκφοβισμού»,επισήμανε ο σύμβουλος εκπαίδευσης δασκάλων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα εργαλεία που έχει στη διάθεση της η σχολική κοινότητα για την πρόληψη του φαινομένου, όπως η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, η συμμετοχή σε προγράμματα και η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι Σαουδάραβες θέλουν να κάνουν “Μίδα” τον Σαλάχ
Επόμενο άρθροΜπαρτσελόνα: Επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα των τραυματισμών Πέδρι και Ντε Γιονγκ