Υπερκατανάλωση του νερού καταγράφεται σε πολλές περιοχές του Δήμου Βόλου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρη Κοπάνα, την αντιπρόεδρο Δέσποινα Κότογλου και τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης Δημήτρη Κουτσιφέλη. Τα στελέχη της ΔΕΑΥΜΒ απηύθυναν έκκληση στους δημότες για «ορθολογική χρήση του νερού και περιορισμό της σπατάλης» προκειμένου «καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να υπάρχει νερό σε επάρκεια για όλους».

Σύμφωνα με τον πίνακα ημερήσιων καταναλώσεων, παρατηρείται παντού μια αυξημένη κατανάλωση. Σε κάποιες περιοχές και συνοικίες έχουμε υπερκατανάλωση. Όταν η φυσιολογική θερινή κατανάλωση είναι 200-240 λίτρα ανά άτομο ημερησίως σε κάποιες δημοτικές ενότητες και συνοικίες η κατανάλωση φτάνει έως και τα 2000 λίτρα ανά άτομο!

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και σοκάρουν, για παράδειγμα από την υπερκατανάλωση νερού στη δημοτική ενότητα Πορταριάς – Ιωλκού χάνονται 2.500 κυβικά μέτρα πηγαίου νερού ημερησίως για το πολεοδομικό συγκρότημα δηλαδή χωρίς αυτή την υπερβολική κατανάλωση θα εισέρρεαν στο υδραγωγείο του Βόλου 2.500 κυβικά μέτρα πηγαίου νερού την ημέρα.
Σήμερα η δυνατότητα παραγωγής νερού που φτάνει τα 48.000 κυβικά μέτρα ημερησίως ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται στα 46.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως». Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ: «Γίνεται αντιληπτό ότι με τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης και της σπατάλης δεν θα έχουμε προβλήματα όσον αφορά την επάρκεια του νερού και κάνουμε έκκληση στους συνδημότες μας για ορθολογική χρήση και κατανάλωση του νερού».

Τέλος, ο κ. Κοπάνας επεσήμανε ότι: «Δαπανήσαμε χρήματα και κόπο για να καταστήσουμε λειτουργικό το αρδευτικό δίκτυο το οποίο είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι η άρδευση και το πότισμα, ιδίως στις δημοτικές ενότητες Άνω και Κάτω Λεχωνίων, γίνονται από το δίκτυο της ύδρευσης και όχι άρδευσης και αυτό πρέπει να σταματήσει εάν θέλουμε να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού νερό σε επάρκεια για όλους».

ΔΕΥΑΜΒ: Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης νερού – Υπερκατανάλωση σε συνοικίες και δημοτικές ενότητες
ΔΕΥΑΜΒ: Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης νερού – Υπερκατανάλωση σε συνοικίες και δημοτικές ενότητεςΔΕΥΑΜΒ: Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης νερού – Υπερκατανάλωση σε συνοικίες και δημοτικές ενότητες
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ακουμπάνε» τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου
Επόμενο άρθροΚόλο Μουανί: «Με τη μάσκα του Εμπαπέ δεν μπορείς να δεις τίποτα»