Σήμερα στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτικών φορέων σε διευρυμένη σύνθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι των αγροτών.

Με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων να συνάψουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές τιμές ρεύματος.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση τη Δευτέρα (11/3) με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας και αγρότες του νομού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΕΦΚ από το 2025, στις παρεμβάσεις για το αγροτικό ρεύμα, ενώ εστίασε στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) εξηγώντας, και ενόψει ευρωεκλογών, ότι το ΕΛΚ σε αντίθεση με τους πράσινους και τους ευρωσοσιαλιστες έβαζε πάντα «φρένο» στην ταχύτητα υλοποίησης της πράσινης μετάβασης.

«Διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας – πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα και να έχουμε αποτελέσματα. Θα χαθούν πολλά εκατομμύρια από την τοπική αγορά, οι συνέπειες δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές» σημείωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών, κ. Ρίζος Μαρούδας.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των φορέων όπου παρουσιάστηκε το master plan της Ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί θέσφατο είπε ο Πρωθυπουργός. Μαζί να συνδιαμορφωσουμε έναν οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρετας αναφέρθηκε στο συναινετικό κλίμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε τη δίκη του μελέτη που συμπίπτει κατά 80% με αυτή των Ολλανδών. Όλοι συμφωνούν ότι τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ειδικά ο καθαρισμός ρεμάτων σε πρώτη φάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑϊτή: Βρέθηκαν 14 πτώματα σε προάστιο της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς
Επόμενο άρθροΒραζιλία: Εκτός ο Γκάμπριελ, μέσα ο Μπρέμερ