Η Ελλάδα θέλει οι εκλογές για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να γίνονται στο μέλλον στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

«Το όνειρό μου είναι να διοργανώσω αυτές τις εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια», εξήγησε ο Σπύρος Καπράλος.

«Κάθε οκτώ ή δώδεκα χρόνια, η οργάνωση της εκλογής του προέδρου της ΔΟΕ στην αρχαία Ολυμπία είναι κάτι εφικτό και θα ήταν πολύ θετικό για ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα», είπε.

Η θητεία του Προέδρου της ΔΟΕ διαρκεί οκτώ χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά για τέσσερα χρόνια.

Η Ελλάδα αναμένεται να φιλοξενήσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές της ΔΟΕ τον Μάρτιο του 2025, όταν λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου, Γερμανού Τόμας Μπαχ. Πρώην χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία στους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, Τόμας Μπαχ εξελέγη στο Μπουένος Άιρες το 2013.

Όπως είναι γνωστό η Αρχαία Ολυμπία θα φιλοξενήσει επίσης, στις 16 Απριλίου, την τελετή αφής της φλόγας για τους Αγώνες του Παρισιού 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Δέκα μέρες αργότερα, στην τελετή παράδοσης της φλόγας στους Παριζιάνους διοργανωτές, θα κληθεί να εμφανιστεί η Νανά Μούσχουρη, μια από τις πιο διάσημες Ελληνίδες τραγουδίστριες, επίσης πολύ συνδεδεμένη με τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο κ. Καπράλος.

«Ελπίζουμε να έρθει η Νάνα Μούσχουρη να τραγουδήσει τους εθνικούς ύμνους, θα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, γιατί είναι μια πολύ σεβαστή και γνωστή γυναίκα στη Γαλλία και την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο», είπε.

Η Νάνα Μούσχουρη, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, θα γιορτάσει τα 90ά της γενέθλια τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠΣΑΠΠ: Θετική εξέλιξη για τους πρώην επαγγελματίες παίκτες των Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: «Βγήκα ενισχυμένος από το συνέδριο – Λάθος του Τσίπρα να μην παρευρεθεί»