Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024. Κατά τη συνεδρίαση του εν λόγω διακυβερνητικού οργάνου συζητήθηκε και η ένταξη του έργου της αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών του λιμένα Βόλου μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου στις προβλεπόμενες γρήγορες διαδικασίες με τη συνεργασία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και δη της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια και της σχετικής προεργασίας που έχει γίνει την προηγούμενη περίοδο – με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εισηγήθηκε την ένταξη του εν λόγω έργου με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ. Η εισήγηση του Υπουργού, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, αφορά την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμένα του Βόλου και δη των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της λιμενικής ζώνης στο Βόλο – που είναι στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ). Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν τον κεντρικό προβλήτα, τον προβλήτα Νο1, τον προβλήτα Νο2, τον προβλήτα Νο3, τα κρηπιδώματα της ιχθυόσκαλας του Βόλου, τον προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου, το λιμενίσκο του τελωνείου Βόλου και τα παραλιακά κρηπιδώματα του κεντρικού λιμένα.

Η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ενέκρινε την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του βυθού του λιμένα Βόλου στα έργα στρατηγικής σημασίας, με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ και με τη χρηματοδότηση του έργου να προέρχεται από το σκέλος του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων που αφορά τις αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα έργο που θα προχωρήσει, μέσα από τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες, μέσα από τη συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ και της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «προχωρά η διαδικασία αποκατάσταση του βυθού του λιμανιού του Βόλου μετά τις επιβαρυντικές επιπτώσεις των πρωτοφανών πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τη Θεσσαλία. Σε συνέχεια, λοιπόν, της προεργασίας όλων των εμπλεκομένων κατά την προηγούμενη περίοδο, τη Δευτέρα η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ενέταξε το εν λόγω έργο στις προβλεπόμενες διαδικασίες μετά από εισήγηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και, ειδικότερα, από το σκέλος που αφορά την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές. Και εντάσσεται στις γρήγορες διαδικασίες που προβλέπονται από το πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Για αυτό και άλλωστε πέρασε από το εν λόγω Κυβερνητικό όργανο, όπως είχαμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή. Προχωράμε, λοιπόν, με γρήγορες διαδικασίες για την αποκατάσταση του λιμανιού του Βόλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕγκύκλιος ΕΦΚΑ: Ποιοι χάνουν την ασφαλιστική κάλυψη
Επόμενο άρθροΟ Τόρες θέλει να φύγει το καλοκαίρι