Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών! Στη φετινή μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών «Routes Europe 2024» (22-24 Απριλίου) που έγινε στο ‘Ααρχους, στη Δανία, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών!

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως. Η φετινή διάκριση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια: Istanbul  IGA, Rome Fiumicino, Brussels Airport, και Vienna Airport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή υποψηφιότητα του αεροδρομίου, που κέρδισε τις εντυπώσεις και στο δημιουργικό σκέλος εστιάζοντας στην τέχνη της στρατηγικής αλλά και στη «μεγάλη σκακιέρα» του ευρύτερου χώρου των διεθνών αερομεταφορών, παρουσίασε τα εντυπωσιακά -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αναπτυξιακά επιτεύγματα της αγοράς της Αθήνας: Το 2023 διακινήθηκαν συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας 28,17 εκατ. επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022 και κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2019, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2024, η ανοδική τάση της κίνησης είναι θεαματική, καταγράφοντας επιδόσεις αυξημένες κατά 16,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχουν προστεθεί για το καλοκαίρι του 2024, 5 νέοι προορισμοί, 8 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες και 19 επιπρόσθετα δρομολόγια σε υφιστάμενες συνδέσεις.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας χαροποιεί ιδιαίτερα και  αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας! Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς προέρχεται από την ψήφο των άμεσων συνεργατών μας, των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες  αφενός αναγνωρίζουν την εντυπωσιακή δυναμική της Αθήνας το 2023, και αφετέρου επιβραβεύουν την αμέριστη συνδρομή και την υποστήριξη του αεροδρομίου καθώς αναπτύσσονται περαιτέρω στην αγορά μας! Και βέβαια, ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ, για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα!»

Δείτε φωτογραφίες:

Η νικήτρια ομάδα του αεροδρομίου της Αθήνας! Από αριστερά: Λεωνίδας Ραυτόπουλος, Ελπινίκη Πέτρου, Τζένη Βαλλιάνου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Γιάννης Νόβας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιαννακόπουλος: «Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50, δική σας να φωνάξετε και να υποστηρίξετε την ομάδα»
Επόμενο άρθροΚατασκευές: Νέα αύξηση κατά 5,9% στις τιμές των οικοδομικών υλικών