Η πόλη του Βόλου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.  Η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  όπου η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό και θα ακολουθήσει εντυπωσιακή εκδήλωση για την οποία συμπράττουν ο Δήμος Βόλου, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Flux Laboratory, με αντικείμενο τη Μουσική και το Χορό και συγκεκριμένα ως προς το χορό, το Break Dance, το οποίο συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Βολιώτη προπονητή  υδατοσφαίρισης Θοδωρή Βλάχο και τους Βασίλη Πολύμερο, Νίκο Σκιαθίτη, Ελευθερία Φτούλη, Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Δαλίδου Σοφία.

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στο χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου  θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό, θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδος και παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

 Στην παραλία του Βόλου στις 8.00 το βράδυ, με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της  Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών ώστε να αναδειχθεί η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής μουσικής και η διαχρονία της παραγωγής έργου από Έλληνες Συνθέτες,  καθώς το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δύο ελληνικούς χορούς (‘Ηπειρώτικος’ και ‘Κλέφτικος’) από τη Σουίτα του Νίκου Σκαλκώτα «12 Ελληνικοί Χοροί», το κομμάτι «Storm» από τον Έλληνα Συνθέτη σύγχρονης μουσικής «Yanni», απόσπασμα από το λαϊκό ορατόριο ‘Άξιον Εστί’ του Μίκη Θεοδωράκη και δύο ακόμη μουσικές συνθέσεις (Chariots of Fire & Conquest of Paradise) του ευρύτερα γνωστού και βραβευμένου με Oscar συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου με καταγωγή από την πόλη του Βόλου.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων μέσα από το οποίο επιθυμούν να συστήσουν στο ευρύ κοινό τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και να τιμήσουν τις αξίες του αθλητισμού και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τη σκυτάλη θα λάβει στη συνέχεια ο Χορός με το πρόγραμμα «The Olympic Cypher », καθώς η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού και από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Flux Laboratory θα αναδείξουν το άθλημα του break, που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρουσιάζοντας μία ομάδα χορευτών break. Η ομάδα αυτή, της οποίας την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια έχει ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, θα ακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας συναντώντας επί σκηνής breakdance χορευτές και χορεύτριες από κάθε πόλη, που συμμετέχουν στη δράση εκπροσωπώντας την τοπική χορευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα «The Olympic Cypher » έχει την υποστήριξη του ιδρύματος Fluxum και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Οι Εθνικές Ομάδες Υδατοσφαίρισης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδος τον Ιούλιο στον Βόλο.

Ως καθιερωμένος πλέον προορισμός αθλητικού τουρισμού, ο Βόλος θα φιλοξενήσει δύο μεγάλες δυνάμεις της υδατοσφαίρισης στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Οι Εθνικές Ομάδες Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν μέρος της προετοιμασίας τους για την μεγάλη διοργάνωση στην πόλη του Βόλου και θα χαρίσουν υπερθέαμα στο κοινό της πόλης. Προπονήσεις καθώς και φιλικοί αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων θα πραγματοποιούνται ανοιχτοί για το κοινό, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πόλη του Βόλου και τα πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται στον Βόλο συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή του κοινού της πόλης. Η συγκεκριμένη παρουσία των δύο μεγάλων Εθνικών Ομάδων στην πόλη του Βόλου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μόνιμης πλέον συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Βόλου και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και αυτή του Προέδρου της ΚΟΕ κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου και του προπονητή της Εθνικής Ομάδας κ. Θοδωρή Βλάχου στην πόλη του Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαραμπόλα οχημάτων στον Κηφισό – Στο «κόκκινο» η κίνηση
Επόμενο άρθροΟι δηλώσεις των αρχηγών πριν τα ημιτελικά του Final-4