Η θερμοκρασία στο σπίτι είναι πολύ σημαντική για το κατοικίδιο καθώς μπορεί να το κάνουν να νιώθει άβολα, να αγχώνεται ή να πέσει σε λήθαργο.

Πάμε να δούμε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του σπιτιού για το κάθε ζώο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκύλος:

Οι εσωτερικές θερμοκρασίες το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι αυτές που πιθανότατα έχουμε συνηθίσει—μεταξύ 23 βαθμών Κελσίου και 25 βαθμών Κελσίου. Όταν φεύγουμε από το σπίτι, δεν πρέπει να ρυθμίζουμε ποτέ τον θερμοστάτη πάνω από 27 βαθμούς και να παρέχουμε πάντα πολύ φρέσκο νερό για τον σκύλο σας. Τα σκυλιά με βαρύ τρίχωμα εκτιμούν επίσης την πρόσβαση σε ένα δροσερό δάπεδο από πλακάκια ή τσιμέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γάτα:

Οι γάτες μπορούν να ανεχθούν θερμότερες εσωτερικές θερμοκρασίες, έως και 30 βαθμούς Κελσίου έως 31 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί για εμάς να είναι αρκετά ζεστό, αλλά όχι για εκείνες όταν λείπουμε στη δουλειά όλη την ημέρα, ειδικά όταν η γάτα έχει διαθέσιμο νερό. Θερμοκρασίες κάτω από 21 βαθμούς Κελσίου θα δυσκολέψουν μια γάτα να διατηρήσει τη φυσική θερμοκρασία του σώματός της, επομένως δεν συνιστάται να γυρίζουμε τον θερμοστάτη πολύ κάτω από αυτό το χειμώνα.

Για μεγαλύτερες γάτες, γατάκια και άτριχες ή κοντότριχες ράτσες, μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ειδικά σχεδιασμένο για κατοικίδια. Καλό είναι επίσης να μην χρησιμοποιούμε ποτέ ανθρώπινο μαξιλαράκι θέρμανσης για ένα ζώο, το οποίο μπορεί να μασήσει το κορδόνι και να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Πουλιά:

Όλο το χρόνο, οι εσωτερικές θερμοκρασίες από 18 βαθμούς Κελσίου και 29 βαθμούς Κελσίου είναι οι καλύτερες για τους φτερωτούς φίλους μας. Τα πουλιά θα τρώνε περισσότερο το χειμώνα για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουν άφθονη τροφή ανά πάσα στιγμή. Θα εκτιμήσουν επίσης μια κουβέρτα πάνω από το κλουβί τους τη νύχτα.

Ψάρια:

Για τα περισσότερα τροπικά ψάρια, το νερό στο ενυδρείο πρέπει να είναι μεταξύ 24 βαθμούς Κελσίου και 26 βαθμούς Κελσίου επειδή είναι ευαίσθητα ακόμη και στην παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας.

Πηγή: govastiletto.gr

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέπα: «Θα κάνω τα πάντα για να μείνω στη Ρεάλ και μετά το καλοκαίρι»
Επόμενο άρθροΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ξεκλειδώνει τα νέα προϊόντα του 2024 με κλειδί τις ισχυρές επιδόσεις του 2023