Ιδανική πρεμιέρα στην προκριματική φάση του EURO 2025 (3ος όμιλος, League C) για την Εθνική Γυναικών, η οποία επικράτησε 1-0 των Νησιών Φερόε στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, όπου πάνω από 1.500 φίλαθλοι της “γαλανόλευκης” αποθέωσαν τις ποδοσφαιρίστριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 

Η Εθνική ανέλαβε την κατοχή από την αρχή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε την 1η μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 10′, όταν η Σαρρή βρήκε με κάθετη πάσα την Σπυριδωνίδου, η οποία όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από την Ούστερου. Τα Νησιά Φερόε “απάντησαν” στις ευκαιρίες στο 33′ αλλά το δυνατό σουτ της Γιοχάνεσεν εκτός περιοχής σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Νάση. Στη συνέχεια η Εθνική πίεσε περισσότερο και θα μπορούσε να προηγηθεί πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου αλλά στο 43′ η κεφαλιά της Γκούνη από τη μικρή περιοχή μετά την εκτέλεση κόρνερ την Σαρρή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Ούστερου.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Εθνική ήταν πιο επιθετική και στο 47′ η Γιαννακά μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά η Ούστερου μπλόκαρε σταθερά το σουτ της. Τελικά η Εθνική προηγήθηκε στο 54′, όταν η Χαλατσογιάννη μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από την Ράϊαν και η Βεατρική Σαρρή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης η Εθνική δεν απειλήθηκε, διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα της αλλά το σουτ της Μιχαλοπούλου στο 75΄κατέληξε λίγο άουτ.

Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου το Μαυροβούνιο επικράτησε 6-1 της Ανδόρας στην Ποντγκόριτσα. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι την Τρίτη 9 Απριλίου στις 20:00 με αντίπαλο την Ανδόρα στο Estadi Nacional της Andorra la Vella.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Μήτκου, Γκούνη, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου (83′ Παπαδοπούλου), Γιαννακά (62′ Χαμαλίδου), Χαλατσογιάννη (83′ Μωραΐτου), Πατερνά (62′ Μιχαλοπούλου), Παλαμά.

Νησιά Φερόε (Σίγκν Άντερσεν): Ούστερου, Γιοχάνεσεν, Ράϊαν, Γιένσεν, Λαμχάουγκε, Γιάκομπσεν (83′ Σβάρντβάνταλ), Κρίστιανσεν, Τορολφντότιρ (83′ Λίσμπεργκ), Κλάκστάίν, Μπενμπακούρα (59′ Όλσεν), Σεβντάλ (72′ Κλέμεντσεν).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεργάτης του Αχ. Μπέου ξυλοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης
Επόμενο άρθροSuper League – Πλέι άουτ: Κρίσιμα εκτός έδρας ματς για Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα!