Συνεχίζονται οι δράσεις του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς στο πλαίσιο στήριξης των αγροτών και μεθαύριο Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ζαγοράς στις 12 το μεσημέρι και καλεί όλους τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν. Επίσης την Κυριακή 31 Μαρτίου θα συμμετέχει στον αποκλεισμό του Κιλελέρ και την Πέμπτη 4 Απριλίου θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση με θέμα απολογισμό και εκλογές.

Ο Αγροτικός Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις, αγωνιστικές δράσεις. Με εφόδιο την πολύμορφη δράση προχωράει και δυναμώνει  τον αγώνα για την επιβίωση τον βιοπαλαιστών αγροτών της Ζαγοράς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Τα προβλήματα των αγροτών συνεχώς οξύνονται και η ύπαιθρος ερημώνει. Το χαλάζι, οι παγετοί, οι βροχοπτώσεις, η ξηρασία, τους συνοδεύουν μόνιμα τα τελευταία χρόνια, καταστρέφουν συχνά τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα ο κόπος τους να πηγαίνει χαμένος, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα”.

Παρουσίαση δράσεων του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αγρότες, διεκδικούν:

  • Να αποζημιωθούν δίκαια 1000 ευρώ το στρέμμα σε μήλα, κάστανα και καρύδια το σύνολο των αγροτών.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 200 ευρώ ανά στρέμμα σε ελιές, αχλάδια και κεράσια.
  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά. Άμεση αποκατάσταση για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους.
  • Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.
  • Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος άρδευσης και ύδρευσης.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των λιπασμάτων, φαρμάκων και δέντρων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη κατανάλωσης, για την ικανοποίηση αναγκών της αγροτικής οικογένειας.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
  • Να Ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς που είναι υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά, τα σπίτια, τα χωράφια και τις εγκαταστάσεις της περιοχής”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓνωρίζοντας την ολοκαίνουργια LiveWire S2 Mulholland
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Επιστροφή των διεθνών ενόψει ΠΑΟΚ