Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (27/3) οι εργαζόμενοι.

Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό, ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων».

 

Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓκοτζίλα και Κονγκ ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκορπούν την καταστροφή
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Βόλου: Ικανοποιητική η κατάσταση στη συνοικία “Παλιό Λιμεναρχείο”