Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας μίλησε για τις δυσκολίες που έχει η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία, ενώ στάθηκε στα προβλήματα πολιτικής φύσεως που αντιμετωπίζει η Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέι Βατούτιν:

«Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ή της φαντασίας… σκέτο. Πριν το τέλος των εχθροπραξιών, οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο με λεπτομέρειες. Θέλω, πάντως, να τονίσω πως σε προσωπικές συζητήσεις με συναδέλφους από ομάδες της Ευρωλίγκας, όλοι μου μεταφέρουν τη λύπη τους για την απουσία των ρωσικών ομάδων. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με την Ευρωλίγκα ως μέτοχοι της διοργάνωσης και αυτό είναι σημαντικό για τη μελλοντική μας επιστροφή, όταν θα είναι εφικτό να γίνει», τόνισε.

«Η Ευρωλίγκα έχει αρκετά προβλήματα πολιτικής φύσεως. Για παράδειγμα, η Μακάμπι παίζει σε ουδέτερη έδρα και στερείται ένα μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ της, ενώ η Εφές και η Φενέρ υποχρεώθηκαν να έχουν οικονομικές απώλειες παίζοντας τα εντός έδρας ματς με τη Μακάμπι στη Λετονία και τη Λιθουανία. Τα playoffs πλησιάζουν και αν οι τουρκικές ομάδες παίξουν με τη Μακάμπι, με την υπάρχουσα κατάσταση ουσιαστικά θα χάσουν το πλεονέκτημα έδρας και σημαντικά έσοδα», πρόσθεσε.

Όσο για το ενδεχόμενο να μπει ομάδα του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα, είπε: «Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η προοπτική μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την Ευρωλίγκα. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια πλούσια περιοχή, αλλά υπάρχει η προοπτική να προσελκυστούν μεγάλα κεφάλαια, νέο κοινό και αγορές στην Μέση Ανατολή και την Ασία. Θα μιλήσουμε γι’ αυτό σε μια συνάντηση που θα γίνει μέσα στο Μάρτιο».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ απίστευτη ατυχία της Peugeot TotalEnergies στο Qatar – Ήταν 2η για 334 γύρους αλλά…
Επόμενο άρθροCosmos Sport: Σύμφωνο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο