Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας θα αγωνιστεί στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων που θα γίνει την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για τον 24χρονο πρωταθλητή η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της προπόνησης του. «Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι αρκετά κουρασμένος γιατί δεν έχουμε χαμηλώσει καθόλου την ένταση», τόνισε αρχικά ο Φραντζεσκάκης και συνέχισε: «Στον αγώνα της Κυριακής θα κάνω ουσιαστικά προπονητικές βολές να δούμε που βρισκόμαστε. Ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία (9-10/3)».

Λόγω της φύσης του αγωνίσματος η δράση είναι αρκετά περιορισμένη τους καλοκαιρινούς μήνες και για το λόγο αυτό ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη θεωρεί ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι μια καλή ευκαιρία: «Είμαστε μεγάλο διάστημα εκτός αγώνων οπότε την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποια τεχνικά πράγματα στις βολές».

Ο Χανιώτης πρωταθλητής έχει μπροστά του τις δυο μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού όπου στόχο έχει φυσικά τη διάκριση. «Δεν έχω μπει στη χρονιά έχοντας στο μυαλό μου ότι πρέπει να κυνηγήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάνω την προετοιμασία μου με την σιγουριά ότι θα είμαι τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού. Το Ευρωπαϊκό θα είναι ένας εξαιρετικά δυνατός αγώνες αφού το αγώνισμα μας έχει κατεξοχήν καλούς Ευρωπαίους αθλητές».

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι εντός πρόκρισης σύμφωνα με το ranking του αγωνίσματος του τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή προκήρυξης για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ 
Επόμενο άρθροΧρηματιστήριο: Οριακά χαμηλότερα παρά το θετικό διεθνές κλίμα