Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Δαύλεια Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:25 του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών Δαυλείας και Αγίου Βλάσση Βοιωτίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δάμαστα Ηρακλείου Κρήτης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα, ενώ συνέδραμε από αέρος και ένα ελικόπτερο.

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Λασίθι

Παράλληλα, βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 6 Απριλίου, σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά σε ορεινό κομμάτι, ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. Παράλληλα, σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες εκ των οποίων ένας 74χρονος, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκτός Φορτούνης και Κάρμο από την αποστολή εν όψει Λαμίας
Επόμενο άρθροOλυμπιακός: Ανάσες σε Φορτούνη, Κάρμο και Τσικίνιο, στην αποστολή ο Όρτα