Στο νοσοκομείο, με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο 39χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την νεαρή κοπέλα μια ανάσα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Χτύπησε το κεφάλι του μέσα στο κελί όπου ήταν κρατούμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης αλλά και η 22χρονη αστυνομικός που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο τηλεφωνητής μέχρι πριν από λίγους μήνες, υπηρετούσε στα ΜΑΤ και μετατέθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης στο πλαίσιο ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην νεαρή αστυνομικό, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σε σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας, υπό την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδη, έγινε εκτίμηση του περιστατικού και μάλιστα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την νεαρή αξιωματικό υπηρεσίας. Κάτι τέτοιο όμως, με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, θεωρήθηκε ότι στερείτο σοβαρής βάσης και η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό των Αγίων Αναργύρων εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζοντας τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία της 28χρονης . Όμως στη συνέχεια της σκληρής ανακοίνωσης, «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις προηγούμενες θητείες του στην ίδια θέση αναφέρουν. «Οι πολιτικές ευθύνες είναι ξεκάθαρες, καθώς ουδέποτε δόθηκε βάση στις συνδικαλιστικές προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σε συνέδρια και συναντήσεις, ούτε εισακούστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες με μακροχρόνια εμπειρία, που κατά καιρούς πρότειναν την αναμόρφωση του θεσμού του Αστυνομικού Τμήματος. Όλα αυτά  προσπεράστηκαν, διότι κρίθηκε ότι το επικοινωνιακό όφελος της συγκρότησης νέων ειδικών υπηρεσιών είναι δημοσκοπικά επικερδέστερο και συνεπώς πολιτικά ωφέλιμο, άρα προτιμητέο και συνεπώς επιλέξιμο.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, η οποία στις μέρες μας προσπαθεί να κρυφτεί, κάτω από το χαλί και διαχρονικά να μετακυλήσει όλες τις ευθύνες του κάθε περιστατικού, όχι μόνο του συγκεκριμένου, στους Διοικητές και στο προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση η ευθύνη επιχειρείται να αποδοθεί στις πλάτες του ενός μηνός διοικητή του Α.Τ. ο οποίος προσφάτως μετακινήθηκε εκεί και μόνο άψογη υπηρεσιακή απόδοση έχει να επιδείξει. Πόσο μάλλον όταν ο Διοικητής την επίμαχη στιγμή του θλιβερού περιστατικού βρισκόταν εκεί που βρίσκονται όλοι οι οικογενειάρχες που έχουν σχολάσει από την εργασία τους ,δηλαδή στο σπίτι του. Ποια είναι η ευθύνη του; Πάλι τα ίδια κ Υπουργέ και κ. Αρχηγέ; Δε μάθατε από το φιάσκο της άδικης μετακίνησης των 7 Διοικητών Τροχαίας το καλοκαίρι και κάνετε πάλι τα ίδια; Ευθύνες προφανώς και υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν, είτε σε ποινικό είτε σε πειθαρχικό επίπεδο, αλλά σε όσους πρέπει και όχι επί  δικαίων και αδίκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Με φιλάθλους στην Λαμία
Επόμενο άρθροΣτρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ινδίας: Στο Νέο Δελχί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ