Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, 31 Μαρτίου, οι κάλπες για τις τουρκικές δημοτικές εκλογές έκλεισαν. Λίγη ώρα αργότερα, στις 19:15 ώρα Τουρκίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών άσκησε διώξεις κατά των ΜΜΕ που έδωσαν στη δημοσιότητα εκλογικά αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σαφή υπεροχή της αντιπολίτευσης στα κυριότερα αστικά κέντρα της Τουρκίας. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αποφεύγουν ακόμη να μιλήσουν για δεδομένα, αλλά ενδείξεις υπάρχουν και μάλιστα, ενδείξεις που φέρνουν χαμόγελα στην αντιπολίτευση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια των δημοσιογράφων – αν και άτυπα – και το γενικό κλίμα που επικρατεί στην τουρκική τηλεόραση αυτή την ώρα «προδίδουν» πολλά, χωρίς στην ουσία να έχει ειπωθεί ακόμα τίποτα επίσημο.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί η στάση του πρακτορείου Anadolu, το οποίο όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη αποτελεσμάτων, αποκρίθηκε πως τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής «δεν έχουν νόημα» και θα υπάρξει δημοσιοποίηση όταν πια θα… έχουν.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δείχνουν ότι οι πρώτες ενδείξεις αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα για νίκη της αντιπολίτευσης, όχι μόνο σε Άγκυρα και Σμύρνη (όπου θεωρούταν αναμενόμενο), αλλά και σε Κωνσταντινούπολη και Μαλάτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε δέντρο στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθροΒασικοί οι Τζολάκης, Φορτούνης και Μασούρας κόντρα στην ΑΕΚ