Ιδανικά ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Σέρβου Λάσλο Τζέρε (Νο 34 στον κόσμο), στη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης για τη φάση των «64», και, ενώ προηγείτο σε εκείνο το σημείο με 6-3, 3-2, πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ο 25χρονος πρωταθλητής σε συνέντευξη του στο «Tennis Channel» δήλωσε για το αν υπάρχει κάτι που τον βοηθά να γίνεται καλύτερος στα τουρνουά με χώμα: «Η ψηλότερη αναπήδηση της μπάλας με βοηθάει να ανοίγω καλύτερα το γήπεδο. Έχω μεγάλα χτυπήματα και γνωρίζω πως μπορώ να τα επιβραδύνω και πως μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό μου δίνει καλύτερες πιθανότητες όταν παίζω στο χώμα» τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου αρέσει να παίζω και στη σκληρή επιφάνεια, αλλά εκεί νιώθω πως όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Με βοηθάει και το top spin που χρησιμοποιώ συχνά, που μου δίνει ευκαιρίες σ’ αυτές τις επιφάνειες. Δεν ξέρω, σίγουρα έχει να κάνει και με την κουλτούρα μου, μεγάλωσα παίζοντας στο χώμα, έχω προπονηθεί τόσες πολλές φορές, οπότε νιώθω λίγο καλύτερα. Μου αρέσει να παίζω στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο και να έχω κοντά μου τους φίλους και την οικογένειά μου. Ελπίζω να μπορέσω να φτιάξω ξανά όμορφες αναμνήσεις εδώ, και με φαντάζομαι στο βάθρο σε λίγες μέρες από τώρα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μάργκοτ Ρόμπι στα γυρίσματα του «A Big Bold Beautiful Journey»
Επόμενο άρθροΔιαμαντής Καραναστάσης: Από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» στα έδρανα της Βουλής- Το love story με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου