Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως η έξοδός του από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης του δίνει επιπλέον κίνητρο, αφού θέλει να επιστρέψει ξανά στις κορυφαίες θέσεις και να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτές.

«Είναι θαυμάσιο που είμαι πίσω στο Λος Κάμπος και που ξεκίνησα με μια νίκη σήμερα. Ελπίζω να συνεχίσω σ’ αυτό το δρόμο με καλές προθέσεις στο court», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής στη συνέντευξη Τύπου του, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο “Los Cabos Open”.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Αλεκσάνταρ Βούκιτς με 6-3, 6-0, ενώ την Τετάρτη (21/2) έπαιξε και στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο: «Είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα το court μαζί του για μια ακόμα φορά. Δεν έχει σημασία για μένα αν είναι Grand Slam ή 250άρι, κάθε φορά που παίζουμε μαζί έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

Αυτή την εβδομάδα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υποχώρησε στο Νο.11 του κόσμου, βγαίνοντας από το Top 10 για 1η φορά μετά από 5 χρόνια. Αυτό, όπως είπε, δεν τον απογοητεύει, αντίθετα του δίνει δύναμη και κίνητρο για να παίξει καλύτερα.

«Μου δίνει κίνητρο να επιστρέψω εκεί και να δείξω τι είμαι ικανός να κάνω. Αυτές οι στιγμές σε αφυπνίζουν, σου δείχνουν πως τελευταία δεν ήσουν σε θέση να πετύχεις τόσα πολλά όσα στο παρελθόν, οπότε είναι ένα σημείο στην καριέρα μου που έχω μεγαλύτερο κίνητρο να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο, εκεί που έχω υπάρξει και εκεί που πάντα ένιωθα ότι ανήκω. Είναι μεγάλη διαδρομή, αλλά είμαι έτοιμος να κάνω όλες τις θυσίες και τη δουλειά που απαιτείται για να βρεθώ εκεί».

Ο Τσιτσιπάς σχολίασε και την αλλαγή που έκανε φέτος στο σερβίς του, το οποίο ήταν εξαιρετικό στον πρώτο του αγώνα στο Λος Κάμπος.

«Αυτά τα πράγματα απαιτούν χρόνο, δεν μπορείς να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα. Όπως και σε άλλα πράγματα στη ζωή, αν κάνεις μεγάλες αλλαγές πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου και αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο. Νιώθω πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, το έδειξα σήμερα που βρήκα μερικές καλές γωνίες και χτύπησα μερικά καλά σερβίς και πιστεύω πως με τη σωστή καθοδήγηση από τους ανθρώπους που έχω γύρω μου θα δω τον εαυτό μου στον σωστό δρόμο».//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπόμνημα κατοίκων της Καρδίτσας των οποίων τις ιδιοκτησίες διεκδικεί το Δημόσιο
Επόμενο άρθροΝΒΑ: Προχωράει η αποθεραπεία του Ραντλ