Έξι εργάτες, που είχαν παγιδευτεί σε λατομείο μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες, Τετάρτη, την Ταϊβάν, είναι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που διασώθηκαν σήμερα, με τις αρχές να εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες άλλους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορεινή περιοχή του νησιού, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες, τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης χθες εντοπίστηκαν 24 από τους σχεδόν 50 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο οι οποίοι κατευθύνονταν προς το Taroko National Park. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η ομάδα είχε παγιδευτεί σε έναν αυτοκινητόδρομο που περνά πάνω από φαράγγι και ο οποίος συνδέει την πόλη Χουάλιεν με τις δυτικές ακτές της Ταϊβάν.

Εικόνες από drone δείχνουν κάποιους από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, μαζί με άλλους ανθρώπους, να κουνούν τα χέρια από την άκρη του δρόμου. Ακόμη μία ομάδα 26 εργαζομένων έχει επίσης εντοπιστεί, πρόσθεσε η πυροσβεστική.

Στο μεταξύ βίντεο που δημοσιεύθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης της Ταϊβάν δείχνει ελικόπτερο να πραγματοποιεί χθες δύο πτήσεις για να διασώσει έξι εργαζόμενους παγιδευμένους σε λατομείο γύψου στην κομητεία Χουάλιεν, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει δεκάδες άλλους ανθρώπους παγιδευμένους σε δίκτυο τούνελ που έχει κατασκευαστεί σε αυτή την ορεινή περιοχή. Οι αρχές είναι σε επαφή με 101 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε αυτά τα τούνελ ή σε απομονωμένες περιοχές, αλλά δεν έχουν επικοινωνία με 46 άλλους, οι οποίοι όμως θεωρείται ότι είναι καλά και ασφαλείς.

«Ελπίζω να εκμεταλλευθούμε τον χρόνο που διαθέτουμε σήμερα για να εντοπίσουμε όλους τους εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους και να τους βοηθήσουμε», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τσεν Τσιεν- ζεν έπειτα από ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο νησί έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 μετασεισμοί και η κυβέρνηση προειδοποίησε τους κατοίκους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων ή πτώσης βράχων.



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆτοκο χρηματοδοτικό από την Peugeot Motocycles
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα του NBA – www.ertsports.gr