Με αφορμή τα μεγάλα γεγονότα που θα καλυφθούν από την Κρατική τηλεόραση αναφέρθηκαν στην παρουσίαση ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή τους, τόνισαν πως η διοίκηση έχει δύο στρατηγικούς στόχους: Την ενίσχυση του ertnews σε όλα τα επίπεδα και την τεχνολογική αναβάθμιση στις πλατφόρμες ertflix και ertecho.

Μπορεί η Εθνική Ελλάδος να μην επιστρέφει στο Euro, ομως η διοργάνωση επιστρέφει στην ΕΡΤ. Ο κ. Ζούλας τόνισε πως 51 αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το iefimerida για το τι μεσολάβησε και η ΕΡΤ πήρε πίσω την διοργάνωση που είχε -από επιλογή- αφήσει προ 4ετιας, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν σκοπεύουμε να την αφήσουμε ποτέ ξανά».

Παράλληλα, θα υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ και εκτός γηπέδων με απεσταλμένους, αλλά και εκπομπές αφιερωμένες στην διοργάνωση, αρχής γενομένης τον Μάιο με καλεσμένους παλιούς, αλλά και νυν διεθνείς ποδοσφαιριστές.

H διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καινοτόμες ενέργειες που ετοιμάζονται στην Αγία Παρασκευή.

Ολυμπιακοί Αγώνες
Η ΕΡΤ θα καλύψει 700 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και παραολυμπιακών Αγώνων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΡΤ2 θα μετατραπεί σε «Ολυμπιακό κανάλι», ενώ συνολικά πέντε κανάλια θα μεταδώσουν όλη τη δράση από το Παρίσι (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSports 1, ΕΡΤSports 2). Οπως ξεκαθαρίστηκε από τον Κ. Ζούλα, έχει διασφαλιστεί πως θα καλυφθούν ζωντανά οι προσπάθειες όλων των Ελλήνων, μετά το… πάθημα του 2021 στο Τόκιο, όπου μεταξύ άλλων δεν μεταδόθηκε ποτέ ο προκριματικός του Λευτέρη Πετρούνια, με την κριτική να είναι εντονότατη.

Παράλληλα, οι αγώνες θα καλυφθούν και από την ΕΡΑ Σπορ στο ραδιόφωνο, αλλά και από την σελίδα ertsports.gr, ενώ στο Παρίσι θα υπάρχουν 6 φορητά συνεργεία σε μεικτές ζώνες, Ολυμπιακό Χωριό και πάρκα και προπονητήρια. Η ΕΡΤ2 θα γίνει ολυμπιακό κανάλι, ενώ όπως ανακοινώθηκε, θα έχει κάμερα στη μαούνα που θα βρίσκεται η Ελληνική ομάδα στη τελετή έναρξης μέσα στον Σηκουάνα, μεταδίδοντας πλάνα από το πώς ζουν οι αθλητές αυτή τη μοναδική τελετή.//

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 2 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα χρέη της ΔΕΥΑ Αλμυρού
Επόμενο άρθροΟ Verstappen πάει Mercedes στη θέση του Hamilton;