Η Ελλάδα θέλει να φιλοξενήσει μόνιμα την εκλογή των νέων Προέδρων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

«Το όνειρό μου είναι να γίνουν αυτές οι εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Σπύρος Καπράλος.

«Κάθε οκτώ ή 12 χρόνια να οργανώνεται η εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία, είναι κάτι εφικτό. Νομίζω ότι συνολικά θα δημιουργούσε θετική ατμόσφαιρα σε όλους στο Ολυμπιακό κίνημα», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ.

Στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία των επόμενων προεδρικών εκλογών της ΔΟΕ τον Μάρτιο του 2025, όταν λήγει η θητεία του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή παράδοση, η Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου θα φιλοξενήσει επίσης την τελετή Αφής της Φλόγας για τη λαμπαδηδρομία των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Δέκα μέρες αργότερα, στην τελετή παράδοσης της φλόγας στους διοργανωτές του Παρισιού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Νάνα Μούσχουρη, μια από τις καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχει κληθεί να εμφανιστεί, είπε ο κ. Καπράλος.

«Ελπίζουμε στην Τελετή Παράδοσης να μπορέσει και να έρθει η Νάνα Μούσχουρη να τραγουδήσει τους εθνικούς ύμνους. Αυτή θα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, γιατί η Νανά Μούσχουρη είναι μία προσωπικότητα ιδιαίτερα σεβαστή στη Γαλλία και την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο», είπε ο Σπύρος Καπράλος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεντιλίμπαρ: «Με τη Λαμία ο σημαντικότερος αγώνας»
Επόμενο άρθροSuper League: Αφιερώνει την αγωνιστική στην εκστρατεία κατά του ρατσισμού