Ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας μίλησε για την φετινή σεζόν με την ομάδα της Αχαϊκής, αλλά και το πλάνο της για την επόμενη σεζόν με τον ίδιο να είναι αισιόδοξος για την νέα χρονιά.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Χριστόπουλου στο EOK Web Radio:

Για το ότι, παρ’ ότι αδιάφοροι βαθμολογικά, κέρδισαν την ΑΕΚ:«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που μπορούμε να διδάξουμε στα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό. Αυτό είναι το σημαντικότερο κίνητρο, ότι ανεξαρτήτως προβλημάτων ή ικανότητας, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγωνίζεσαι και να είσαι ικανοποιημένος γι’ αυτό που έχεις πράξει. Το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται πάντα από εσένα, αλλά αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι κι έτσι “καλλιεργείται” ο υγιής αθλητισμός».

Για το πώς διαχειρίζονται τις καταστάσεις ως υποβιβασμένοι:«Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια, σίγουρα το να βιώνεις αυτές τις δύσκολες καταστάσεις για πολλούς μήνες, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ στην ομάδα, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Το να καταφέρνουν και οι αθλητές και όλοι στην ομάδα να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη δύναμη, που άλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες όχι. Αυτό σημαίνει αθλητισμός, αυτό σημαίνει σεβασμός και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτό που κάνεις και υπηρετείς όλη σου τη ζωή, να είσαι μέρος μιας αθλητικής ομάδας και να πρέπει ο απώτερος σκοπός να είναι η νίκη, ανεξαρτήτως δυσκολιών ή προβλημάτων».

Για τα εναπομείναντα παιχνίδια: «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και προς τους εαυτούς μας και προς τη ιστορία, αλλά και προς τον θεσμό. Μπορούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα και να διδάξουμε το τι σημαίνει επαγγελματικός αθλητισμός».

Για το κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών του:«Απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ήξεραν όλοι ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο δε θα μπορούσε να τελεσφορήσει θετικά αν τα πράγματα δεν εφαρμοζόντουσαν σε επίπεδο τελειότητας. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα το οποίο δεν επέτρεπε να αγωνιστούμε στην έδρα μας με αντιπάλους του επιπέδου μας. Όλα τα ματς ήταν με ομάδες που βαθμολογικά βρισκόντουσαν ψηλότερα και που έχουν μεγαλύτερο όνομα και ιστορία. Για τις μικρομεσαίες ομάδες ο παράγοντας έδρα είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Εμείς έπρεπε να ανταποκριθούμε σε παιχνίδια εκτός έδρας, κάτι το οποίο δεν καταφέραμε. Σε κάθε έδρα που αγωνιστήκαμε προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, καταφέραμε στα ματς με ΠΑΟΚ, Λαύριο και Περιστέρι να είμαστε για 3 δεκάλεπτα πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά δε μπορούσαμε να “κλείσουμε” τα παιχνίδια όπως θέλαμε.

Τους τελευταίους 2.5 μήνες αγωνιζόμαστε χωρίς τον καλύτερό μας παίκτη και 1ο σκόρερ, τον Μπιμπς, όπως επίσης και έχουμε πολλαπλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς σημαντικών παικτών ή απώλειες αθλητών. Πρέπει να αναφερθούμε στη δύναμη την οποία προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ο ένας απ’ τον άλλον και να μπούμε ο ένας μπροστά απ’ τον άλλον έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το επιδιώκουμε σε κάθε προπόνηση αυτό και συζητάμε κάθε φορά ότι αυτό είναι το πρέπον».

Για τη στήριξη του κόσμου:«Ο Απόλλων παραδοσιακά είναι μια απ’ τις ομάδες με τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων. Αν δεν κάνω λάθος, μετά τις δύο μεγάλές ομάδες και τον Άρη είναι η ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια. Αυτό το έχει αποδείξει με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια σε Α1 και Α2. Παραδοσιακά παίζει σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος ανταποκρίνεται και στηρίζει την προσπάθεια. Είναι φυσικό επακόλουθο όταν υπάρχει μη επαρκή αγωνιστική σεζόν αυτό να αφήνει το αποτύπωμά του, αλλά νομίζω πως το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι ο κόσμος αποδεικνύει πως αγαπάει την ομάδα και θα συνεχίσει να τη στηρίζει».

Για την επόμενη μέρα του Απόλλωνα:«Γνωρίζω ότι γίνονται διάφορες “ζυμώσεις” και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας. Η ομάδα δε θα αφεθεί στην τύχη της, εγώ αυτό έχω εισπράξει. Θα γίνουν προσπάθειες να παρουσιαστεί όπως πρέπει να παρουσιαστεί μια ομάδα σαν τον Απόλλωνα μελλοντικά. Δε μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζω πως έχουν ήδη ξεκινήσει και συζητούν για το πώς πρέπει να δομηθεί και να λειτουργήσει η ομάδα στο αγωνιστικό, το κοινωνικό και το επιχειρηματικό κομμάτι».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία – φωτιά για την doValue: Δημοσιοποιεί παράνομα στους οφειλέτες και άλλους που χρωστάνε!
Επόμενο άρθροΟ Νικ Κέιβ και ο Κόλιν Γκρίνγουντ των Radiohead για τρεις βραδιές στη Στέγη