Ο κύβος ερρίφθη για το πρώτο Workshop του «Dancing Histor(y)ies» υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» στον Βόλο, μέσω της ΕΚΠΟΛ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο έργο. Μάλιστα, καλλιτεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Dancing Histor(y)ies» στον Βόλο, είναι ο διεθνούς φήμης χορευτής, κ. Στέφανος Δημουλάς.

Ο πρώτος Καλλιτεχνικός Συνεργάτης του προγράμματος, η χορευτική ομάδα σύγχρονου χορού 420People έρχεται στον Βόλο από την Πράγα για το πρώτο εργαστήριο στις 11 & 12/3. Στο πρώτο Dance Workshop θα διδάξουν οι εξαιρετικοί χορευτές της ομάδας των 420People, ο Vaclav Kunes και η Sylva Safkova.
To Dance Workshop θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου (Κουταρέλια 111).

Το πρώτο Dance Workshop “Dancing Histor(y)ies” στον Βόλο

Ώρες και Ημέρες:
Δευτέρα, 11/3
● 18:30-20.00: Dance workshop 1
● 20:30-22.00: Dance workshop 2
Τρίτη, 12/3
● 15:00-17.00: Dance workshop 3
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων) μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 6986705763.

Τα Workshops των χορευτικών ομάδων αποτελούν μέρος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο φεστιβάλ, το οποίο έχει οριστεί στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2024 με δρώμενα και παραστάσεις σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους.
Για το «Dancing Histor(y)ies»: Τριετές πρόγραμμα «Dancing Histor(y)ies», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» και συνδυάζει τις προσπάθειες 13 θεσμικών φορέων από 11 ευρωπαϊκές χώρες (https://dancinghistoryies.org) μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αφού η ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο Dancing Histor(y)ies, Binding Communities and Heritage Through Dance. Βασικός στόχους του προγράμματος είναι η σύνδεση κοινοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του χορού. Το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση αρχαιολογικών χώρων μέσω των παραστατικών τεχνών και στοχεύει στον εντοπισμό ενός καινοτόμου, αποτελεσματικού και αναπαραγώμενου μοντέλου για την ανάδειξη πολιτιστικών χώρων, με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στην καλλιτεχνική παραγωγή και στη συνειδητή απόλαυση της κληρονομιάς, προωθώντας επίσης τη διεθνή κυκλοφορία των Ευρωπαίων καλλιτεχνών.
Instagram:
https://www.instagram.com/dancinghistories/
https://www.instagram.com/dancinghistories.volos/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης: Καταδικάζουμε τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης
Επόμενο άρθροΠέρασε από το Μοσχάτο ο Παναθηναϊκός