Σημαντικά ζητήματα, που σχετίζονται με την διαφάνεια και την τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων προς τους δημότες, έφερε στο προσκήνιο η χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ζητήματα που “δημιουργούν ερωτηματικά αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου”.

Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της εκμίσθωσης του Δημοτικού Καταστήματος στην πλατεία της Συκής, με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, το οποίο θα δημοπρατηθεί αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα στελέχη της παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας» έθεσαν συγκεκριμένα, εύλογα, ερωτήματα προς τον κ. Μιτζικό και τους συμβούλους της πλειοψηφίας αναφορικά με την λειτουργία έταιρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο λειτουργεί έναντι της πλατείας και έχει προβεί σε ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κομμάτι της πλατείας, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα, με τρόπο που θίγει τη λειτουργία των θεσμών του Δήμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου:

«Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργεί η στάση που τήρησαν ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, στις ερωτήσεις και τα στοιχεία που ζητήσαμε αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει προβεί στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία της Συκής.

Ερωτήματα, που εύλογα δημιουργούνται, μετά και την συζήτηση που προηγήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου, αναφορικά με τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος στη Συκή, αλλά και την σχεδόν ακατανόητη στάση, τόσο της παράταξης της πλειοψηφίας, όσο και συγκεκριμένων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν την εκχώρηση στοιχείων στον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής και Σύμβουλο της Παράταξής μας, κ. Γιάννη Μεσαλούρη.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά μάλιστα προέτρεψαν -άραγε για ποιο λόγο και κατόπιν εντολών ποιου;- τον κ. Μεσαλούρη να προβεί στην κατάθεση αίτησης και να πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου, προκειμένου ο Δήμος να προβεί στην εξέτασή του αιτήματός του!

Πράγμα προφανώς ανεπίτρεπτο, το οποίο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά τόσο αναφορικά με την στάση αυτή, όσο και για τον τρόπο που ο κ. Μιτζικός, οι σύμβουλοι και οι εκλεκτοί του αντιλαμβάνονται την λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που δικαιολογεί μια τέτοια αντιμετώπιση, ποια η ανάγκη που ωθεί σε μια τέτοια στάση;

Ειδικά, σε ότι αφορά τα αλλεπάλληλα ερωτήματά μας σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε και το αν, τελικά, η εκχώρηση του δικαιώματος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων έγινε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατόπιν, λοιπόν, των γεγονότων αυτών, αποτελεί υποχρέωσή μας, θεσμική και ηθική, να απευθύνουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον κ. Μιτζικό, για τις οποίες απαιτούμε να λάβουμε σαφείς απαντήσεις.

Προβλέπει η κείμενη νομοθεσία την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, από την στιγμή που οι επιχειρήσεις αυτές στεγάζονται εκτός πλατείας;

Αν ναι;

Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από την εν λόγω επιχείρηση στην πλατεία της Συκής;

Έχει εκπονηθεί η απαραίτητη έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας προκειμένου να δοθεί η άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός της πλατείας από τη συγκεκριμένη επιχείρηση;

Υπάρχει σχεδιάγραμμα κάλυψης και αν ναι, πόσα τραπεζοκαθίσματα προβλέπονται να αναπτυχθούν ανά τετραγωνικό μέτρο;

Ποιος, αντίστοιχα, είναι ο χώρος κάλυψης που προβλέπεται για τα τραπεζοκαθίσματα του δημοτικού καταστήματος; Ενδεχόμενη μείωση του χώρου αυτού μπορεί να επηρεάσει το τίμημα που ο Δήμος μπορεί να επιτύχει για το εν λόγω περιουσιακό του στοιχείο;

Στην έκθεση, που θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχει, προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι, διάδρομοι και διάδρομοι ΑΜΕΑ;

Ποιο το αντίτιμο και η χρονική διάρκεια της σύμβασης, που θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχει, με την επιχείρηση έναντι της πλατείας;

Υπάρχουν τα έντυπα που ζητήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής και, αν ναι, γιατί δεν δόθηκαν, αλλά ζητήθηκε αίτηση;

Ο υπηρεσιακός παράγοντας λειτουργεί κατόπιν εντολών του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων του ή λειτουργεί

Και, τελικά, υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στον επιχειρηματία της επιχείρησης αυτής με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκής και, αν ναι, κατά πόσο η σχέση αυτή επηρεάζει την στάση του Δήμου έναντι του εν λόγω επιχειρηματία;

Θεωρούμε ότι χρέος όλων μας και ειδικά των αιρετών είναι η πιστή τήρηση της δίκαιης και ισότιμης στάσης προς όλους τους δημότες, να τηρούμε τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, αρχές μάλλον άγνωστες για τον κ. Μιτζικό και την παράταξή του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Μόλις είδε τους λιμενικούς παρέδωσε τα ναρκωτικά που είχε στις τσέπες του
Επόμενο άρθροΥποκλίθηκε η Ευρώπη στις Ελληνίδες Πυγμάχους