Ο Διονύσης Ξένος, ένας από τους πλέον επιτυχημένους πρωταθλητές στην Ιστορία του ελληνικού καράτε, δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (2 & 3 Μαρτίου).

Ο 28χρονος πρωταθλητής Ευρώπης ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί, αλλά ψυχολογικοί και μίλησε για την επιβαρυμένη ψυχική υγεία του.

Aναλυτικά η ανάρτηση του Διονύση Ξένου, που έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά μετάλλια στα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών (2021, 2022, 2023), ενώ έχει ανεβεί στο βάθρο σχεδόν όλων των διοργανώσεων (μεσογειακοί αγώνες, βαλκανικοί αγώνες, world games, European games):

«Το Σαββατοκύριακο είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά από χρόνια, δεν θα αγωνιστώ. Η απόφαση αυτή είναι προϊόν ώριμης σκέψης.

Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβρη, είχα σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα, πρώιμη μορφή κατάθλιψης και αντιδραστική άρνηση να πατήσω ταταμι. Είναι η πρώτη φορά που μιλώ δημόσια για κάτι τέτοιο αλλά νομίζω είναι η ώρα. Για μήνες, έκανα κάθε μέρα προπόνηση αλλά καθόλου καράτε. Εδώ και λίγες εβδομάδες, είμαι και πάλι πίσω στην προπόνηση. Η ψυχική μου υγεία ωστόσο, όσον αφορά τον πρωταθλητισμό είναι για πρώτη φορά στα 28 μου χρόνια εξαιρετικά ασταθής και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έπαιξα ούτε Παρίσι, ούτε Βαλκανικό και δεν θα παίξω ούτε πανελλήνιο. Η φόρμα μου είναι εκπληκτική, νιώθω καλύτερα από ποτέ σωματικά και εγκεφαλικά. Ψυχικά όμως, ο Διονύσης, ο οποίος έζησε για μήνες μέσα σε πολύ πολύ ΠΟΛΥ σκοτάδι, δεν είναι έτοιμος. Και μια βιαστική κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αν όλα πάνε καλά, θα αγωνιστώ πειραματικά στην Τουρκία σε λίγες εβδομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ψυχολογικά έτοιμος για το πανευρωπαϊκό τον Μάιο αλλά αν δεν μπορώ να είμαι, δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω αυτό το αγόρι που έζησε μέσα στα ταταμι θαρραλέα τόσα χρόνια, υπηρετώντας και εκπληρώνοντας τα όνειρα του με προλεταριακή εργατικότητα και να του φθείρω την ψυχούλα περεταίρω. Η πνευματική νηνεμία είναι προτεραιότητα. Θέλω να επιστρέψω για άλλο ένα χρυσό πανευρωπαϊκό, αποδοτικά είμαι πανέτοιμος να πρωταγωνιστήσω ξανά. Τα άδυτα της ψυχής μου όμως ίσως έχουν άλλη γνώμη, και προτίθεμαι να τη σεβαστώ όποια κι αν είναι αυτή.

Η φωτιά μέσα μου καίει ανηλεώς, μια βεβιασμένη μάχη όμως μπορεί να πλημμυρίσει όλο το οικοδόμημα. Και η πλημμύρα σβήνει τη φωτιά. Οφείλω λίγο σεβασμό στο οικοδόμημα που χτίζω με τόσο πάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος σε κάθε κατηγορία. Θα είμαι εκεί για να χειροκροτήσω με θαυμασμό τις γενναίες σας προσπάθειες. Απολαύστε τους αγώνες σας, δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο!».//Λ.



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Καταδικάστηκε ερήμην για διαδικτυακή απάτη
Επόμενο άρθροΣτο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη