Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής παρουσίασης ενός καινούργιου μοντέλου αυτοκινήτου είδαμε αστυνομικούς της τροχαίας να κάνουν έλεγχο ταχύτητας με το γνωστό τρόπο «στοχεύοντας με το πιστόλι». Αυτό που μας έκανε όμως εντύπωση ήταν ότι το συνεργεία της Τροχαίας ήταν ακριβώς κάτω από την κολώνα όπου υπήρχε ηλεκτρονική κάμερα. Σημείο κλειδί αφού υπάρχει μια μεγάλη ευθεία όπου μπορείς να πηγαίνεις με 90 χλμ με απόλυτη ασφάλεια αλλά το όριο είναι από το 1980 στα «50». Οι δρόμοι είναι μεγαλύτεροι με καινούργια άσφαλτο, η τεχνολογία των αυτοκινήτων 100% διαφορετική και με άριστη ασφάλεια, ωστόσο το όριο παραμένει «50». Φυσικά όλοι οι οδηγοί κινούνται κάπου ανάμεσα 70-100 χλμ./ώρα.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρηθούν γενικότερα τα όρια ταχύτητας στις επαρχιακές οδούς. Στους περισσότερους δρόμους έχουν γίνει διαπλάτυνση, έχει στρωθεί νέα άσφαλτος αλλά το βασικότερο έχει αλλάξει η ασφάλεια στα αυτοκίνητα. Να μην αριθμήσουμε τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν σήμερα τα καινούργια αυτοκίνητα. Ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να συστήσει ειδικές ομάδες που θα εντοπίσουν τις αναχρονιστικές και απαράδεκτες πινακίδες που υποχρεωτικά κάνουν όλους τους οδηγούς παραβάτες. Και καλό θα είναι η τροχαία να δείχνει το ζήλο της και να εντοπίζει τους οδηγούς παραβάτες που κινούνται εκτός ορίων σε κατοικημένες περιοχές η κοντά σε σχολεία η νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ακόμη συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Με αφορμή το απαράδεκτο σημείο που είχαν στηθεί οι τροχονόμοι «σημείο παγίδα» για ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς κάναμε ρεπορτάζ και μάθαμε ότι:

Σε μια συγκεκριμένη διαδρομή (ήταν αυτή που κάναμε) υπάρχουν τρία ηλεκτρονικά ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο που και στα τρία σημεία δεν λειτουργεί καμία κάμερα. Γιατί:

Τη μία κάμερα την πυροβόλησαν και τις άλλες δύο τις έκλεψαν. Δηλαδή έμειναν μόνο τα κουτιά μέσα στα οποία ήταν οι κάμερες. Τα σχόλια δικά σας….

 

Και μια που αναφερόμαστε σε παρουσιάσεις νέων μοντέλων, αύριο Τρίτη, 9 Απριλίου, η VW παρουσιάζει στην ορεινή Αρκαδία το νέο Tiguan.

Πριν από λίγα 24ωρα μπήκε στη ζωή μας μια νέα υπηρεσία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Λέγεται :Dribe και υπόσχεται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην κινητικότητα. Ο καθένας μπορεί να κάνει στην υπηρεσία ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή και στη συνέχεια πατώντας τα σχετικά «κουμπιά» το app, να ενοικιάσει χωρίς να χάνει χρόνο, χωρίς να τον τρελαίνουν με διατυπώσεις και το βασικότερο χωρίς να έχει κεφάλαιο, το αυτοκίνητο που επιθυμεί. Το μόνο κακό είναι ότι η δελεαστική τιμή που παρέχεται το αυτοκίνητο έχει μίνιμουμ ενοικίασης ένα μήνα. Η συνδρομητική υπηρεσία οχημάτων :Dribe, είναι μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των οδηγών για ευελιξία και ελευθερία επιλογών. Τα πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, 100% digital, έχει ευελιξία χωρίς δεσμεύσεις και ο στόλος των αυτοκινήτων είναι μεγάλος. Και όλα αυτά με την εγγύηση της Kosmocar. Διαθέτει αυτοκίνητα πόλης, SUV, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα (Volkswagen, Audi, Skoda, ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και τα Microlino).

Το Citroen C3 βρέθηκε στην κορυφή των ταξινομήσεων στην κατηγορία των σούπερ μίνι και επιβεβαίωσε ότι είναι το δημοφιλές μοντέλο της Γαλλικής μάρκας. Τον Μάρτιο 2024 ταξινομήθηκαν 590 Citroёn C3, επιτυγχάνοντας  ποσοστό 19,8% στην κατηγορία B. Η σημαντική εμπορική  επιτυχία του μοντέλου αποτυπώνεται καλύτερα με βάση τις επιδόσεις του από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα καθώς είναι πρώτο σε ταξινομήσεις μοντέλο στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, ανεξαρτήτως κατηγορίας με 2.307 ταξινομήσεις. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το γαλλικό αυτοκίνητο αποτελεί μια ιδανική πρόταση στην αγορά προσφέροντας εξαιρετική σχέση αξίας / τιμής. Στην πρώτη θέση βρίσκεται και το C3 Enterprise στην κατηγορία των μικρών VAN το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου με 129 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 55,6%.

Το Volkswagen Group και η SEAT S.A. φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκ. ευρώ σε αυτή τη νέα μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας από το gigafactory της  PowerCo στη Σαγούντο -επίσης υπό κατασκευή- για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2025 και θα προσφερθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας. Στην μεγάλη εκδήλωση στο υπό κατασκευή νέο εργοστάσιο παραβρέθηκε ο Βασιλιάς Φίλιππος VI, ο  Πρόεδρος  της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Pere Aragonès, ο Υπουργός Βιομηχανίας & Τουρισμού, Jordi Hereu και άλλοι αξιωματούχοι.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη παρουσίασε τη νέα του εταιρική ταυτότητα, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας. Η νέα οπτική ταυτότητα του Ομίλου Σφακιανάκη εμπνέεται από τη διαχρονική πορεία της εταιρείας, εκφράζοντας παράλληλα το όραμα του μέλλοντος που ατενίζει με σιγουριά και αισιοδοξία. Το ανανεωμένο λογότυπο χαρακτηρίζεται από στιβαρότητα και σταθερότητα, αξίες που αντανακλούν τους βασικούς πυλώνες του Ομίλου Σφακιανάκη: αξιοπιστία, ασφάλεια, εμπιστοσύνη.

Η Abarth με αφορμή την 75η επέτειό της, αποκάλυψε τρεις νέες φωτογραφίες από το ισχυρότερο μοντέλο της ιστορίας της που είναι το 600e με 240 HP και αγωνιστική τεχνογνωσία. Τον Ιούνιο του 2024 οι φίλοι της φίρμας θα δουν σε παγκόσμια παρουσίαση το νέο Abarth 600 e που θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο Abarth στην ιστορία των 75 χρόνων.

O Ιορδάνης Σερδερίδης για άλλη μια χρονιά κατάφερε να τερματίσει το δύσκολο ράλλυ Σαφάρι. Μετά από 19 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 367.76 χλμ κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση και να ανέβει τη ράμπα του τερματισμού. Ας μη γελιόμαστε. Ο συμπαθέστατος Ιορδάνης Σερδερίδης δεν είναι νεαρούλης και δεν μπορεί να έχει τις αντοχές που έχουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που έχουν ηλικία κάπου ανάμεσα στα 20-40 χρόνια. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης όπου και αν αγωνίζεται διαφημίζει μέσα από το αγωνιστικό του αυτοκίνητο τα ελληνικά χρώματα είναι 60άρης. Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1964. Και όμως. Δεν το βάζει κάτω. Είναι σκληρή η δοκιμασία στις δυσπρόσιτες ειδικές διαδρομές. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Σωστή η κίνηση της BMW να παρέχει ειδικά μαθήματα σε επαγγελματίες οδηγούς θωρακισμένων αυτοκινήτων. Γιατί δεν αρκεί να έχει κάποιος ένα θωρακισμένο όχημα για να προστατευθεί από μια επίθεση. Χρειάζεται να διαθέτει ειδικές γνώσεις και δεξιότητες ο επαγγελματίας οδηγός για να μπορέσει να οδηγήσει με ασφάλεια το βαρύ όχημα σε περίπτωση κινδύνου. Για το λόγο αυτό η BMW διαθέτει το κέντρο εκπαίδευσης στο Groß Dölln κοντά στο Βερολίνο όπου υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών οι επαγγελματίες οδηγοί αποκτούν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες ασφαλούς οδήγησης. Μαθαίνουν τεχνικές οδήγησης και ελιγμούς διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.

Ο Δημήτρης Μπάδρας, μέχρι πρότινος Product Manager στην Muvus, την εισαγωγική εταιρία των CFMoto, Royal Enfield, Polaris, μετακινήθηκε στην LYNK & CO που άρχισε τη δραστηριότητά της και στην ελληνική αγορά. Τα εντυπωσιακά SUV της Κινεζικής εταιρίας αναμένεται να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.

Η P J CONDELLIS S.A., διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και χρόνια με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) – Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Η συνεργασία με την Αβερώφειο Σχολή έχει εδραιωθεί μέσα από τη στήριξη και τη συνεισφορά μας σε πολλαπλά επίπεδα όπως η παραχώρηση του απαραίτητου γεωργικού εξοπλισμού που υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών και η ανακαίνιση και δημιουργία υψηλών προδιαγραφών αίθουσα για την ανάπτυξη του κλάδου Γεωργίας Ακριβείας (Precision Farming). Στην πρόσφατη επίσκεψη της ομάδας και ειδικότερα της διεύθυνσης του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, τα στελέχη συνομίλησαν με τους τελειόφοιτους και εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες των φοιτητών και των εκπαιδευτών για την ανάπτυξη του μοναδικού ΙΕΚ στην Ελλάδα που ασχολείται με τον γεωργικό κλάδο.

 

 

Από σήμερα 8 Απριλίου 2024, οι πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες της AUTOVISION θα βρίσκονται στην Τήνο, προσφέροντας τεχνικούς ελέγχους για επιβατικά και φορτηγά οχήματα έως 3,5 τόνους, καθώς και για δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα οχήματα.

Το πρόγραμμα πρόσκλησης που εκδόθηκε από την αρμόδια περιφέρεια καθορίζει τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες ελέγχου για κάθε όχημα, ανάλογα με τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του.

Το πρόγραμμα πρόσκλησης που ισχύει για την Τήνο έχει ως εξής:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ    ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Πινακίδες κυκλοφορίας με λήξη σε 1, 2, 3             08/04/2024 έως 28/04/2024

Πινακίδες κυκλοφορίας με λήξη σε 4, 5, 6, 7         29/04/2024 έως 19/05/2024

Πινακίδες κυκλοφορίας με λήξη σε 8, 9, 0             20/05/2024 έως 09/06/2024

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ όπου έγιναν οι αρχαιρεσίες και εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Εκλέχτηκαν οι: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΚΑΣ  (Αθήνα)-Πρόεδρος, ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΔΑΧΟΣ (Πάτρα)- Αντιπρόεδρος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ (Κόρινθος),  Γραμματέας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ (Εύβοια)-Αν. Γραμματέας, ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Θεσσαλονίκη), ταμίας, ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ (Κέρκυρα) και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αθήνα), Αναπληρωματικά Μέλη.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ (Τρίπολη), ΜΕΛΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΗΤΑΣ (Τρίκαλα), ΜΕΛΟΣ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (Αθήνα), ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ (Θεσσαλονίκη), ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΑΚΑΣ (Ναύπλιο), ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πύργος).

Η έκθεση Verde.tec 2024, η κορυφαία έκθεση στην Ελλάδα για την πράσινη τεχνολογία, ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω της ένα βαθύ αποτύπωμα στον κλάδο της πράσινης τεχνολογίας. Η P J CONDELLIS Α.Ε. συμμετείχε προβάλλοντας τα καινοτόμα μηχανήματα διαχείρισης υλικών SENNEBOGEN 355 και 817 ανατρέποντας τον τρόπο που προσεγγίζονται σήμερα οι περιβαλλοντικές λύσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣεγκούρα: «Παρά τις απουσίες, είχαμε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση» (video)
Επόμενο άρθροLive Streaming: Μαρούσι – Καρδίτσα