Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και εκδοτικών συγκροτημάτων για το υποτιθέμενο SMS της Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ALTER EGO MEDIA, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του ομίλου του Ιωάννη Φιλιππάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων εκδίδει και την εφημερίδα «Εστία».

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της κυριακάτικης «Εστίας», η οποία δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της, Μανώλης Κοττάκης, με τίτλο «Το SMS Μαρέβας προς Μαρινάκη: “Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς!”». Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρονταν επίσης ότι ο «μιντιάρχης, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιδείκνυε το SMS στην ομήγυρη, τους καλεσμένους που είχε στο σπίτι του, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο στελέχη του Μαξίμου: ο κ. Γιάννης Μπρατάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου, οι οποίοι ως γνωστόν παραιτήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα (Δευτέρα 1 Απριλίου), η εφημερίδα «Εστία» επανέρχεται στο θέμα, επίσης με ρεπορτάζ που υπογράφει ο Μανώλης Κοττάκης, και με τίτλο «Για την ταμπακιέρα ουδέν! – Αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου από το πρωτοσέλιδο της Εστίας για το μήνυμα της κας Μητσοτάκη στο επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη», επισημαίνοντας ότι οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου φύλλου δημοσιεύθηκαν «αφού διασταυρώσαμε τις πληροφορίες μας από τουλάχιστον δύο πηγές».

Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα «Εστία» αφού δημοσιεύει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, του εκδότη της iefimerida.gr, Χρήστου Ράπτη, του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «One», Διονύση Παναγιωτάκη – οι δύο τελευταίοι παρευρέθηκαν στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη – υποστηρίζει ότι οι διαψεύδοντες της είδησης του SMS «δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα». Μάλιστα, τονίζεται ότι η κυβέρνηση «επικαλείται έναν… ιδιώτη (σ.σ.: Χρήστο Ράπτη) που παρίστατο σε μια συγκέντρωση στην οποία προσήλθαν οι υπουργοί (Μπρατάκος – Παπασταύρου), για να διαπραγματευτούν με επιχειρηματία τη μείωση της έντασης της εναντίον της κυβέρνησης κριτικής, για να διαψεύσει το δημοσίευμά μας».

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Κοττάκης σημειώνει ότι «όπως γνωρίζει καλά ο κ. Μαρινάκης, δύο άνθρωποι θα μπορούσαν να διαψεύσουν αυτή την πληροφορία με δημόσια δήλωσή τους. Αυτός που φέρεται να έστειλε το μήνυμα (Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη) και εκείνος που εμφανίζεται ότι το έλαβε, επιδεικνύοντας το σε τρίτους (Β. Μαρινάκης)». Ο ίδιος δημοσιογράφος, διευθυντής της «Εστίας» στο σημερινό του άρθρο, τονίζει με νόημα ότι «δεν το έκανε ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος» και αντ’ αυτού υπήρξε εκκωφαντική σιωπή. Μάλιστα, όπως αναφέρει, αφού δεν διαψεύδεται το δημοσίευμα από τους εμπλεκόμενους «ισχύει απολύτως. Οι πηγές μας είναι ακριβείς. Πόσο μάλλον που την ίδια πληροφορία, ενισχυμένη μάλιστα με την προσθήκη ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού τηλεφώνησε στον επιχειρηματία εκείνη την ημέρα για να του διαμαρτυρηθεί, δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα και η εφημερίδα Documento, με την οποία στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε ανοιχτούς λογαριασμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μανώλης Κοττάκης, στη συνέχεια, σημειώνει ότι «ασχοληθήκαμε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού για λόγους θεσμικούς και όχι για λόγους προσωπικούς».

Όσον αφορά, συνεχίζει ο Μανώλης Κοττάκης, τη δήθεν απόπειρα πτώσης του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας «που μας κατηγορεί η κυβέρνηση μετά την εφημερίδα “ΒΗΜΑ”, τονίζουμε ότι δεν διεκδικούμε αυτό το προνόμιο», εξηγώντας ότι με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, «έχει καταδείξει ξεκάθαρα άλλους ότι απεργάζονται την πτώση του».

Εφημερίδα «Τα Νέα»: «Επτά ψέματα για μια συνάντηση και ένα ανύπαρκτο SMS – Μυθολογία, παραφιλολογία και η αλήθεια»

Όμως, και η εφημερίδα «Τα Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, και σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει στη στήλη του «Στίγμα», ο Γιώργος Παπαχρήστου, επισημαίνει ότι εκτός από τις αποκαλύψεις περί μονταζιέρας από το «ΒΗΜΑ» το πολιτικό σύστημα τραντάχτηκε και από τα δημοσιεύματα για τη συνάντηση στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη και το SMS.

Ο Γιώργος Παπαχρήστου, αφού ξεκαθαρίζει ότι επικράτησε μια άκρατη σεναριολογία επιστημονικής φαντασίας, παραμυθιών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, παρουσιάζει «επτά ψέματα για μια συνάντηση και ένα ανύπαρκτο SMS».

Γράφει συγκεκριμένα: «Μύθος πρώτος, οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος εξ ιδίας πρωτοβουλίας επισκέφτηκαν τον κ. Μαρινάκη. Ψέμα! Οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος επισκέφτηκαν τον ιδιοκτήτη της ALTER EGO MEDIA, η οποία εκδίδει την εφημερίδα το “ΒΗΜΑ” κατ’ εντολή του πρωθυπουργού! Με συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης και με δική του εξουσιοδότηση για το περιθώριο στο οποίο θα εκταθεί η συζήτηση.

Μύθος δεύτερος, τα πούρα και τα ουίσκια που έστειλαν λάθος μήνυμα ήταν η αιτία που οι Παπασταύρου και Μπρατάκος παραιτήθηκαν. Ψέμα! Ούτε πούρα κάπνισαν, ούτε ουίσκια σερβιρίστηκαν οι δύο υπουργοί στην οικία Μαρινάκη. Εκτός και εάν το ένα ποτήρι ξινό νερό με πάγο που ήπιε ο καθένας βαφτίστηκε για τις ανάγκες της φαρσοκωμωδίας ουίσκι, συνοδευόμενο φυσικά για την ίντριγκα, και με πούρα.

Μύθος τρίτος, στη συζήτηση μεταξύ του ιδιοκτήτη της ALTER EGO MEDIA και των δύο υπουργών ήταν παρόντα – και συμμετείχαν – τρία, πέντε, οχτώ ή 15 άτομα. Ψέμα! Ουδείς άλλος ήταν παρών κατά τη συνάντηση του οικοδεσπότη με τους υπουργούς. Το ακριβές δε είναι ότι οι δύο υπουργοί αποχώρησαν με το που άρχισε να προσέρχεται ένας αριθμός καλεσμένων του κ. Μαρινάκη. Για ευνόητους λόγους και γιατί ό,τι είχαν να πουν με τον εκδότη της εφημερίδας το είχαν ολοκληρώσει. Άλλωστε έπρεπε να ενημερώσουν και τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρισκόταν στον Καναδά, σε επίσημη επίσκεψη.

Μύθος τέταρτος, τα αγωνιώδη SMS της κας Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον Β. Μαρινάκη. Ψέμα τεράστιο! Ποτέ δεν εστάλη ή αναλόγου περιεχομένου SMS. Ούτε υφίσταται κάποιου είδους οικειότητα της συζύγου του πρωθυπουργού με τον Μαρινάκη που να δικαιολογεί παρόμοια μηνύματα, και μάλιστα με περιεχόμενο που άπτεται κυβερνητικών ζητημάτων.

Μύθος πέμπτος, οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος παρέμειναν… πέντε ώρες στην οικία του κ. Μαρινάκη και σε κατάσταση απόλυτης χαλαρότητας, “κάρφωσαν” στους συνδαιτυμόνες άλλους υπουργούς, όπως λ.χ. τον κ. Σκέρτσο. Ψέμα! Ουδέποτε έγινε παρόμοια συζήτηση, πολύ περισσότερο με τους απόντες κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών προσκεκλημένους του κ. Μαρινάκη.

Μύθος έκτος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε την πρόταση μομφής ύστερα από συνάντηση που είχε με τον κ. Μαρινάκη. Ψέμα! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει συναντηθεί κατ’ ιδίαν ποτέ με τον κ. Μαρινάκη.

Μύθος έβδομος, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έπειτα από συνάντηση που είχε ο κ. Ανδρουλάκης με τον κ. Μαρινάκη. Ψέμα! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον κ. Μαρινάκη».

Ο Γιώργος Παπαχρήστου καταλήγει, λέγοντας ότι κατά την εκτίμησή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα προσφύγει σε ποινικά και αστικά δικαστήρια για τα ψευδή, όσο και καταφανώς κατασκευασμένα δημοσιεύματα.

Οι διαψεύσεις και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Για το επίμαχο SMS, τόσο η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, όσο και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στην οικία Μαρινάκη εξέδωσαν ανακοινώσεις για το ρεπορτάζ του SMS από τη Μαρέβα στον Β. Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «λάσπη, συκοφαντία και ανήθικη τακτική με στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών»:

«Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα “Εστία” δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη. Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της “Εστίας” είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας».

«Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη» προσθέτει.

Και αναφέρει ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. «Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών», σημειώνει.

«Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα», καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια, το περιβάλλον του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι θεωρείται «προϊόν επιστημονικής φαντασίας». Οι ίδιες πηγές δήλωσαν κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη, ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί.

Ο Χρήστος Ράπτης, με άρθρο του στην iefimerida, σχολίασε τα εξής:

«Ο εκδότης της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης διέπραξε σήμερα, μια πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα.

Σε ένα πρωτοσέλιδο δήθεν «ρεπορτάζ», αποκύημα της φαντασίας του, με τίτλο «Τό μήνυμα τῆς Μαρέβας στόν κ. Μαρινάκη: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!», φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου.

Ισχυρίζεται ότι, ευρισκόμενος μαζί με άλλους συνδαιτημόνες στην οικία του Ευάγγελου Μαρινάκη, δήθεν ο επιχειρηματίας επέδειξε σε μένα και σε άλλους κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Είναι χυδαίο ψεύδος.

Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης.

Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη».

Με τη σειρά του, ο Διονύσης Παναγιωτάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται και σε εμένα, επιχειρώντας προφανώς να με εντάξουν σε εξωθεσμικά παιχνίδια τα οποία φαντασιώνονται οι συγγραφείς τους.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τα εξής:

  • Πρώτον, δεν θα επιτρέψω στη φαντασιοπληξία κάποιων ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία δεν έχω καμία σχέση. Η δημοσιογραφία έχει κανόνες και ένας από τους βασικούς είναι να διασταυρώνει κανείς αυτό που δημοσιεύει.
  • Δεύτερον, διαβάζω με έκπληξη για πράγματα που υποτίθεται ότι διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου, τα οποία όμως ουδέποτε έχουν συμβεί.

Αποκορύφωμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» που αναφέρει ότι δήθεν υπήρξε SMS της συζύγου του πρωθυπουργού προς τον φίλο μου επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο μάλιστα διακινήθηκε και στη φιλική ομήγυρη σε δείπνο στο σπίτι του στο οποίο ήμουνα και εγώ παρών. Επειδή, λοιπόν, ήμουν πράγματι παρών, ενημερώνω ότι δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα».

Ανακοινώσεις όμως έκαναν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

ΣΥΡΙΖΑ

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο κ. Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται σήμερα στις Εφημερίδες “Documento” και «Εστία», τα οποία αναφέρονται με λεπτομέρειες σε επικοινωνίες στενού συγγενικού προσώπου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και υπουργών του, με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Alter Ego, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε κουβέντα για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για το αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και κατευνασμού του επιχειρηματία, παρά μόνο περιορίστηκε στη διάψευση μέρους του ρεπορτάζ της «Εστίας», το οποίο ανέφερε πως τα επίμαχα SMS επιδείχθηκαν και σε καλεσμένους του επιχειρηματία.

Όσον αφορά δε το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη και του “Documento”, δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα διάψευσης.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν πως δεν συγκυβερνά «με κανένα συμφέρον».

Προηγουμένως όμως (Κυριακή 25 Μαρτίου) ο ίδιος παρακαλούσε -μέσω των πιο στενών συνεργατών του και συγγενικών του προσώπων – για «σασμό» εκείνους που κατηγορούσε πως επιδίωκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του.

Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποιούσε φράσεις όπως «λάσπη και συκοφαντία» με στόχο τον πρωθυπουργό, ο οποίος «δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα».

Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία νομίζουν πως μπορεί να αντέξουν οι πολίτες;

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι λόγω του αδιανόητου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως «παραμάγαζο εξουσίας».

Υ. Γ. Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν μέσα στον πανικό του ο κ. Μητσοτάκης αναγκαστεί να «παραιτήσει» σύντομα κι άλλους υπουργούς του.​

ΠΑΣΟΚ

Όταν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για «κοινωνική επίσκεψη» και ο υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για «μυθεύματα».

Λίγες ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση.

Μετά από την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα;

Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;

Ελληνική Λύση

Η μόνη αλήθεια κε. Μητσοτάκη που βγήκε από την συζήτηση στη Βουλή, είναι η αποστολή των δικών σας υπουργών στον κο. Βαγγέλη Μαρινάκη, στον ολιγάρχη που δεν τολμάει κανείς να πει το όνομά του, και στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το έγκλημα των Τεμπών.

Είστε η κυβέρνηση της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα και παραμύθια του ίδιου του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μαυρίδης για Σάκη Τανιμανίδη: «Προτιμώ να έχουμε μια καλή σχέση, παρά να κάνουμε μαζί εκπομπή»
Επόμενο άρθροΓιάννης Μόρτζος: Η δημόσια συγγνώμη στον Γιώργο Λαμπάτο